söndag 13 september 2009

Italiensk glass!Länge sen jag skrev om gelato (italiensk glass), men nu har en äkta italiensk glassbar flyttat in i grannkvarteret (södra änden av Strandnäs Hotell, Mariehamn). Igår öppnade dom portarna till glasshimlen och bjöd också på smakprov av italienska tilltugg...mums. Njöt även av hasselnöts- och vattenmelongelato!

Måste gå förbi där en sväng igen ikväll och prova några andra sorters gelato, och passade på att ta foton av den inbjudande glassdisken hos Gelateria Gattopardo. Dagens smaker som avnjöts var pistage- och kaffegelato.Uppdatering 17.9.2010: Gelateria Gattopardo har ändrat öppettiderna, måndagar stängt, tisdag-lördag 12*-20 och söndagar 13*-19! *) Ej helt hundra på när dom öppnar men stängningen är kl. 20 tis-lör och kl. 19 på sön.

Uppdatering 17.2.2011: Glassbaren har bytt namn till Gelateria Aldo & Anna. Öppettiderna borde vara samma som ovan.

4 kommentarer:

Tova sa...

Mmm vad gott!
Saknar verkligen den tiden då jag jobbade på ett café och lagade hemgjord italiensk glass. Smaken när den var alldels nygjord och krämig... shit, det är svårslaget...
Glass sätter helt enkelt guldkant på livet ;)

Mia sa...

Tova: Ja, asgott! Min man säger att jag blivit helt besatt av gelato, men det är ju så himla gott. Gillar inte "vanlig" glass nåt vidare, men gelato...mmmmm.

Honungspojkens mamma sa...

De måste ha läst din blogg innan de bestämde var de skulle placera butiken ;o)

Kram

Mia sa...

Honungspojkens mamma: Man skulle ju kunna tro det, men ibland har man bara tur!