torsdag 17 december 2009
Latmat
Superenkel tomatsoppa & världens enklaste bröd
1 msk olivolja
1 dl okokt ris
1 vitlöksklyfta
1 msk lökpulver/1 liten lök
2 msk hackad persilja
1 burk tomatkross/passerade tomater
1 burk vatten
2 buljongtärningar (gärna kyckling)
1 tsk socker/honung
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika
peppar
Fräs riset i oljan med persilja, vitlök och lök. Häll på en burk tomatkross och en burk vatten (alltså den tomma tomatkrossburken full med vatten), smula i buljong och kryddor och tillsätt socker/honung. Koka på svag värme i ca 20-30 minuter. Servera med créme fraîche och världens enklaste bröd!
Idag gjorde jag brödet i silikonmuffinsform och det gick jättebra, gräddningstiden var den samma som i vanliga receptet, dvs 12 minuter på 250 grader.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar