torsdag 17 december 2009

Latmat




















Superenkel tomatsoppa & världens enklaste bröd


1 msk olivolja

1 dl okokt ris
1 vitlöksklyfta
1 msk lökpulver/1 liten lök
2 msk hackad persilja

1 burk tomatkross/passerade tomater
1 burk vatten
2 buljongtärningar
(gärna kyckling)
1 tsk socker/honung
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika

peppar


Fräs riset i oljan med persilja, vitlök och lök. Häll på en burk tomatkross och en burk vatten (alltså den tomma tomatkrossburken full med vatten), smula i buljong och kryddor och tillsätt socker/honung. Koka på svag värme i ca 20-30 minuter. Servera med créme fraîche och världens enklaste bröd!

Idag gjorde jag brödet i silikonmuffinsform och det gick jättebra, gräddningstiden var den samma som i vanliga receptet, dvs 12 minuter på 250 grader.

Inga kommentarer: