onsdag 5 november 2008

Subcuvia
Idag har vi varit på sonens andra gammaglobulinbehandling med Subcuvia. Vi fick veta att värdena gått upp (IgG från 1,0 till 2,7) sedan första behandlingen så det känns hoppingivande. Normalvärdet för IgG är 2,7-10,0. Infusionen gick lika bra som förra gången och sonen lekte under hela tiden, det blev en ganska stor svullnad men den lär vara borta tills i morgon.

Infusionspumpen (Crono Super PID) syns på bilden (inne i nån slags bandagetub) är ungefär lika stor som en mobiltelefon och slangen är 60 cm lång och går till insticksstället på låret (med en 8 mm nål). Sonen är helt obekymrad över pumpen som han har som en liten ryggsäck på ryggen och leker på som vanligt.

10 kommentarer:

agnespappa sa...

Skönt att värderna stiger. Jag håller tummarna att dom ska stiga till toppvärden.
Agges pappa

Mia sa...

Agges pappa: Ja, det känns bra att gammaglobulinet har effekt. Nu hoppas vi bara att tarminflammationerna minskar i takt med att antikropparna stiger.

Skönt att din operation gick sådär smidigt och att du redan är hemma!

Kämparhälsningar till din fru!

Anonym sa...

Det är helt fantastiskt vad de står ut med våra barn. Håller tummarna för en fortsatt bättring.

Mia sa...

Mikaela: Ja, det är otroligt hur fort han accepterar behandlingar som kanske inte är så roliga. Kanske för att han har vant sig med sjukhus och det som hör till där. Det har ju varit en del av hans vardag sen han var nyfödd. Tack för tumhållningarna!

Linda med 4 kidz sa...

Skönt att det verkar gå uppåt! Och jag tycker med han är duktig som inte verkar bry sig! Lilla gubben!!

Mia sa...

Trean: Tackar! Just nu är jag lite fundersam över hans slemmiga hosta som bara blir värre, han har en blåaktig ton runt munnen så vi funderar på att åka och visa upp honom till barnavd. Ta saturation och be att nån lyssnar på lungorna. Ska se hur han verkar när han vaknar från eftermiddagsvilan.

Anonym sa...

Hej Mia!
Vill bara säga att Victor verkar vara den underbaraste bebisen i världen från vad jag hört från Filippa och bilderna jag sett.
Har läst lite i din blogg och måste säga att du är verkligen en så otroligt stark person och mamma.Ser verkligen upp till dig.
Tänker på er.Och håller tummarna för lilla Victor.
Hoppas ni har det bra.
Många kramar från Sandra (filippas kompis)

Mia sa...

Sandra: Tack, oj vad många snälla saker du skriver! Roligt att du läser bloggen och hejar på Victor.
Kram!

Viktoria sa...

Så fint med pumpen som en liten ryggsäck och att han leker under tiden.

Mia sa...

Victoria: Visst är det lite gulligt, och visar att alla behandlingar inte behöver vara plågsamma.

Roligt att du hittat till min blogg, tittar in till din matblogg ofta!