onsdag 15 oktober 2008

Goda nyheter!

Gammaglobulininfusionen gick över förväntan idag, och det blev ingen allergisk reaktion! Själva stickstället blev lite irriterat och det blev en bula på låret där infusionen gått in, men det ska tas upp av kroppen så småningom. Sonen var glad och lekte under tiden så det kändes tryggt att han inte alls blev påverkad.

Goda nyheter är också att vi bara behöver få Subcuvia var tredje vecka, och inte varje vecka som vi först fick höra. Vi ska dock ta blodprov en gång i veckan för att se om och hur mycket antikroppsvärdena stiger.

Ännu bättre nyheter är att sonens huvud-MR var utan anmärkning, d.v.s. att han har en normal hjärna utan avvikelser! Skönt att veta det så behöver vi inte oroa oss för eventuella hjärnskador eller abnormalier där. Rygg-MR visade som det som vi redan visste och förväntat oss, och skoliosoperationen blir sannolikt i mars-april nästa år.

Det som var bra med rygg-MR var att ryggmärgen är opåverkad, det fanns misstanke om eventuellt fjättrad ryggmärg eftersom sonen varken kan svänga sig, krypa, stå eller gå. Rumphasar gör han dock med bravur!

9 kommentarer:

Sofia sa...

Härligt med goda nyheter :). Och var tredje vecka måste kännas jättebra. det är ju skönt att få in de där helt sjukhusfria veckorna ibland ;).

kramar!

Imsavimsa sa...

Sofia: Visst är det härligt! Vi är ju definitivt inte bortskämda med goda nyheter när det gäller Victor.

Vi ska in till avdelningen och ta blodprov 1 gg/vecka men det går ju ganska fort. Tyvärr är det lite plågsammare med venösa prov för Victor än det var idag med gammaglobulinet.

Kram!

aggebagge sa...

Härligt att höra!

Freja sa...

visst är det skönt med vind i ryggen?

Imsavimsa sa...

Aggebagge & Frejas mamma: Tackar! Det är verkligen skönt att något fungerar för en gångs skull!

Grodansmamma sa...

Underbara nyheter!

Masarinmamman sa...

Jag gläds med er! Verkligen fina nyheter! Kram.

Prinsmamman sa...

Härligt! :)

Imsavimsa sa...

Grodans- Prins- och Masarinmamman: Tack för omtanken!