tisdag 4 november 2008

BullalängdJag har få laster, men en av dom är "bullalängd". En finsk företeelse som är en längd av bulldeg (nähä..), utan socker, kanel eller nåt annat tjafs. Bara flätad bulldeg. Den har säkert skyhögt GI-värde men det är värt varenda kolhydrat! Sen är ju namnet så fint också: Pitkojen Pitko som betyder "Längdernas längd".

En av de få saker som jag saknar i matväg från Sverige är Slotts Senap (som numera tillverkas i Polen), för finsk senap är sötsliskig och inget för mig. Jag har en senapskurir (aka mamma) som regelbundet förser mig med smuggelsenap så jag är aldrig utan.

3 kommentarer:

Hannsu sa...

Jahaa, Slotts senap? Oscar (7år) "älskar" Turun sinappi, men det kanske är för att den är sötare? Det är i alla fall våran import vara när vi åker över. Mina föräldrar är ju från Finland så vi åker och hälsar på släkten lite då och då.

Hm, glömde knäppa kort på håret i lördags, synd, hade faktiskt en snygg uppåt virvel i luggen *asg* Kanske hade varit nåt att lägga ut på nätet ;-)

Imsavimsa sa...

Hannsu: När jag var liten och vi flyttade tillbaka till Sverige från Finland så saknade jag Turun Sinappi, men nu är det tvärtom. Det är väl det där med "gräset är grönare på andra sidan staketet" eller?

Hannsu sa...

Ja, det är nog så ;-)