måndag 20 oktober 2008

Hälsningar från Christina till er alla

Jag har haft kontakt med Christina Renlund efter att jag var på hennes föreläsning i september. Nu har hon påbörjat arbetet med en ny bok och skulle behöva lite hjälp. Så här skriver Christina:

"Hej! Jag ska börja skriva bok om små syskon till barn med sjukdom/funktionsnedsättning och vad små syskon i förskoleåldern berättar. Ungefär som "Doktorn kunde inte riktigt laga mig". I boken om syskon kommer det finnas barns berättelser, många dialoger och olika redskap – arbetssätt som hjälper barn att berätta.

Vill ni vara med i nya boken? Bidra med vad syskonen berättar. Sedan är det ju inte säkert det kommer med i slutlig bok för allt ska igenom en redaktörs falkblick - men jag föreläser och behöver då citat och exempel från syskon.
Bästa hälsningar Christina Renlund"

Så ni som har små syskon (helst under 7 år) i familjen förutom barnet med sjukdom/funktionsnedsättning, och som vill medverka i boken kan maila till: christina.renlund[at]telia.com (byt ut [at] mot @).

4 kommentarer:

Grodansmamma sa...

Christina hade lämnat en kommentar om detta på min blog och jag ska ta kontakt med henne. Kram

Imsavimsa sa...

Grodansmamma: Jag tipsade Christina om andra föräldrabloggar, vore kul om ni kom med i boken. Elsas bror har sagt så mycket fint om sin syster!

Kram!

Christina sa...

Tack för hjälp att nå ut. Få se om jag nu lyckas skriva något.
Christina

Imsavimsa sa...

Christina: Det är så lite, du gör ett så fantastiskt jobb så det är bara roligt om vi kan hjälpa dig. Jag ska förresten fråga på "vårt" Tittut om det är någon av familjerna där som kan tänka sig att medverka.