tisdag 21 oktober 2008

Vår nya kompis
Äntligen har vi fått en ställning med hjul till sonens matpump! Den funkar väldigt bra och nu slipper pumpen fastna på olika ställen och välta omkull. Så nu har vi en trebent "kompis" som rullar omkring här hemma efter sonen.

Vi fick tipset av Kicki som fått en ställning specialgjord till deras son. Vi visade bilder på hennes ställning och en skriftlig beskrivning med olika mått, och så gjorde dom en nästan likadan till oss på habiliteringen. Så ett stort tack till Kicki för tipset via bloggen!

Och så här ser ställningen ut utan pumpen i, visst är den fin!
Uppdatering: Här är måtten om nån vill göra en egen via t.ex. habiliteringen:

Bottenplattan är gjord efter måtten på vår pump (Flocare Infinity). Innermått 11x20 cm, kanterna är 8 cm höga på tre sidor, ursågad i framkant så man kommer åt panelen på pumpen. Benen som hjulen sitter på är 25 cm långa (20 cm skulle ha räckt) och böjda så att hjulen passar, höjden från golv till platta är 7 cm. Hjulen är 8 cm i diameter.

8 kommentarer:

Den efterlängtade trean sa...

Snygg och praktisk vagn! Kompisen måste ju få ett namn med eller hur ;-)?!

Imsavimsa sa...

Trean: Visst är den! Ska klura på nåt passande namn ;-)

Vi var in för provtagning och träffade doktorn idag. Fick ny antibiotika för tarmen som "test", hoppas det funkar.

Freja sa...

JAg blev lite konfunderad efter att ha läst ditt inlägg hos prinsmamman om att er kille inte kunde få vaccin när han får gammaglobulin. Freja får ju det också var 3:e vecka ska få RS vaccination och influensa vaccination nu inom kort! Har läkarna missat nått eller är det olika från barn till barn?

ha det gott!

Imsavimsa sa...

Freja: Det är vad vår läkare har sagt i alla fall. Och om man läser om Subcuvia som Victor får på www.fass.se så står det om vaccin. Kanske det är skillnad om man får det intravenöst som Freja eller subkutant som Victor. Men kolla upp det för säkerhets skull. Kanske det är olika sorts gammaglobulin?

Sofia sa...

Hej!
Såg din blogg i länklistan hos Abbes pappa och kikade in. Tänker på er och hoppas ni har det bra.
Kram
LaMa från Aff

Imsavimsa sa...

LaMa: Hej! Kul att du hittade hit. Vi har det väl under omständigheterna ändå bra. Mycket sjukvård fortfarande för Victor och olika terapier men vi tar en dag i taget.

Kram!

Kicki med Cindy, Cody, Kyle och Tyler sa...

Va kul att ni fått er matvagn och att den funkar så bra även för er. Hoppas att ni får en bra vecka trots allt.

Imsavimsa sa...

Kicki: Visst underlättar det! Tack igen för tipset om vagnen, som vi kallar för "trehjulingen".

Vi har ansökt om bostadsanpassning för att ta bort trösklarna här hemma och fått det beviljat. Vi bor i ett hus från 1939 så trösklarna är upp till 3,5 cm till vissa rum.

Det blir inte kanske så snyggt till våra gamla spegeldörrar med låga trösklar, men huvudsaken att det blir lättare för Victor.