tisdag 22 september 2009

Ögonläkare

Idag var vi på synkontroll (försök nr 3...) för att kontrollera Victors ögonbottnar, och det lyckades lite bättre än föregående gånger. Läkaren kunde i alla fall konstatera att han har brytningsfel, hur mycket är svårt att säga när han är så liten. Han såg också att skelningen (vänster öga) sannolikt beror på att hans högra ögonmuskel inte fungerar som den ska. Så vänsterögat kompenserar det inte höger öga räcker till för att se.

Läkaren ville fortsättningsvis göra en mer detaljerad undersökning så när vi ska in på CT (ryggen) på torsdag, ska vi också försöka göra en ögonbottenkontroll. Eftersom han ändå ska få Dormicum till CT:n, så han blir lugn och förhoppningsvis mera medgörlig även för en synkontroll.

Vi ska också börja lappa ögat, 1 timme om dagen och byta öga varannan dag. Får se hur kul Victor tycker det är att plötsligt vara enögd pirat? Vi ska prova ikväl att lappa ögat ca 15 minuter och sen utöka tills vi är uppe i en hel timme.

4 kommentarer:

Anna sa...

Hoppas de ordnar sig med lappen, dock blev jag fundersam med de olika buden här o uppsala. uppsala har ordnat glasögon som skall bäras ständigt o här babblade dom om lapp. men det går inte o ha lapp o glasögon ju. Så det blir nog bara glasögon tillsvidare, litar på något vis mer på uppsala och deras bud angående ögonkontrollerna.Så nu väntar vi bara på intyg så vi kan köpa glasögonen billigare :-o

Imsavimsa sa...

Anna: Victor har ju inte glasögon (ännu) så därför passar väl lapp bättre för oss. Kan man inte sätta lappen på glasögonen i stället för ögat? Vi går till Börje Lignell och är jättenöjda med honom. Vi ska försöka få ögonlapparna genom Victors försäkring.

Anna sa...

Vi går också till Börje dock tycker jag det är märkligt att han inte sett att Lovas syn blivit sämre för hon var dit bara 2 månader före hennes ögon började skela och då hade tumören iallafall hunnit bli över 2 cm därinne.
I Sverige såg dom ju direkt att Lovas öga t.om inte var helt runt som ett öga skall vara. Inget ont om Börje men klart man börjar fundera. En sådan här tumör som Lova har är långsamt växande och hon har ju gått 1 gång i året hos Börje pga NF1.

Imsavimsa sa...

Anna: Det var ju inte så roligt att han inte upptäckte tumören tidigare. Vi ska träffa honom idag igen efter CT:n när han fått lugnande, då ska han kolla Victors ögon igen. Inga glasögon ännu för vår del vad jag vet. Kram!