måndag 21 september 2009

Rullstolsdjungeln

Idag var vi till habiliteringen och provade lite olika rullstolar, alla var lite i största laget för Victor, men vi fick i alla fall ta hem en rullstol att prova.

Modellen vi fick låna hem var från Invacare och heter Action 3 Junior och är hela 22" stor. Ekerskydden kommer från en annan rullstolstillverkare, Otto Bock som har en modell som heter Bravo Racer som också skulle kunna funka.
Vi hade en liten 20" Panthera i tankarna före vi for dit, en sådan hade dom inte men vi får se vad dom tar hem för mindre modell. Victor är ju bara 83 cm lång så det finns inte så många små modeller att välja på. Den ska ju helst vara lätt att lyfta och att fälla ihop också.

Aaron Fotheringham (rullstolsproffset från "Hard Core Sitting"-videon) rekommenderade Colour Wheelchairs, men det finns nog inte återförsäljare till dom i Finland vad jag vet.

Det finns en djungel med rullstolar så jag hoppas att vi hittar en bra modell till slut. Det vore lite lättare om Victor själv kunde säga vilken som är bäst...nu får man bara lita att dom på habiliteringen väljer rätt åt oss.

Uppdatering: Victor klarar av att köra en 22" stol helt ok, men har en bit kvar ner till fotstöden, så han sitter gärna i skräddarställning och kör. Handtagen är alltför låga för mig att köra honom däremot... Så därför har vi kommit fram till att en modell med högst 20" hjul och körbåge är det som skulle funka för oss. Vi tar tacksamt emot tips om rullstolar som fungerar bra!

3 kommentarer:

kicki med 4 sa...

Codyś första rullstol var en inne stol från panthera, funkar inte så bra ute om det inte är asfalt.

Nu har han en lekstol från panthera som han själv kan köra, den har även en båge som handtag som äe höj och sänkbar så att vi vuxna kan köra han. Bågen finns i 2 olika längder.

Cody har även en transport rullstol panter. Det är en tyngr stol som han har svårt att köra själv, den är mest tänkt för oss vuxna istället för att han skall åka i vagn.

Alla stolarna har hel fotplatta so är väldigt bra och går att justera upp och ner, fram och tillbaka.

Hoppas att det går bra i erat letande efter en bra rullstol.

Kram Kicki

Imsavimsa sa...

Kicki m 4: Tack för tipsen! Jag har själv fastnat för en liten Panthera så jag hoppas att vi kan få en sådan i stället. Kram!

Caroline sa...

Hej,

är det en rullstol för inomhusbruk eller till utomhus? Vi har en Panter, den är jättebra tycker jag. Jag tycker det är mycket bättre med rullstol än barnvagn, för man får mer hjälp med dörrar och stå längst fram och sånt med rullstol. Den är för utomhusbruk den vi har, och den har ett handtag som man kan ändra höjd på, så som moderna barnvagnar. Handtaget är liksom ledat.

Inomhusstol hade vi först en Panthera Bambino tror jag den hette. En riktig lättviktare på bara några kilo som man kör själv, en så kallad aktiv stol. Men den är främst för inomhusbruk. Den fick han när han var 1½ år så det borde ni absolut kunna få en.

Ge er inte med halvdana lösningar - det finns jättemånga bra rullstolar!