torsdag 17 september 2009

Jahapp...

Det har gått 6 månader sen ryggoperationen och idag var vi till ortopeden på kontroll. Vi var in förra veckan och gjorde en slätröntgen för att se om det var nån skillnad emot röntgenbilderna från i juni när korsetten togs bort. Nu var det ju tyvärr en skillnad på bilderna...så man blev hastigt nertagen på jorden efter att ha gått i tron att vi kan börja leva som "vanliga" människor.

Ordinationen blev en CT (datortomografi) nästa vecka för att se ifall att en av pedikelskruvarna (kotskruvar som håller i titanstavarna) trycker mot ryggmärgen, vilket det såg ut att kunna göra på slätröntgenbilden. Om fallet är så att CT:n visar förändring i skruvens läge så blir det en ny ryggoperation inom 2 månader. Då tas skruven bort och dom stelopererar även kotan ovanför (Th11) nuvarande steloperation (Th12-L2).

Kan man säga annat än att vi hoppas innerligt att CT:n visar att skruven trots allt är ok, och att vi struntar i operation nr 8.

8 kommentarer:

Lena sa...

Ja vi hoppas innerligt att skruven är okej och att ni slipper en ny operation!!! Pussa Victor!! Kram Lena

Skalmans mamma sa...

Håller tummarna att skruven är okej. Ni har haft nog med operationer!
Kram

Masarinmamman sa...

Tycker ni haft nog med sjukhusbesök för ett tag nu. Håller tummarna!

Jenny sa...

vi håller också tummarna!! Kram!

Imsavimsa sa...

Tack till er alla för tumhållningar! Jag hoppas verkligen att jag oroar mig i onödan och att CT:n visar på fina kotor som inte behöver nån ny operation. Kram!

Grodansmamma sa...

Åhhhh, Viktor behöver lite lugn och ro från sjukhusbesöken. Hoppas hoppas..... Kramar

Hannsu sa...

Ja, vad säger man. Det är ju självaste f-n att det aldrig får vara en lugn period, aldrig få glädjas för vissa saker fullt ut!

Hoppas och håller alla tummar och tår på att de har fel och att ni slipper op8.

Kram

Imsavimsa sa...

Grodans mamma: Det skulle sannerligen vara skönt att slippa ryggoperation iaf. Tack för tumhållningar!

Hannsu: Ja, du har helt rätt. Men vad gör man då - biter ihop och tar sig igenom. Fast om doktorn säger helkroppsgips igen kan det hända att jag blir galen på riktigt...