fredag 5 juni 2009

Ryggen är ok!
Det blir att fira med tårta idag!

Vi fick träffa ortopeden i morse på barnavdelningen, och jag frågade direkt när vi satt oss ner inne på mottagningen: "-Korsett av eller korsett på?".

"-Korsett av!" blev svaret, för skelettet har läkt fint med förbening där halvkotan togs bort. Men vi ska ta det lite lugnt och vänja honom av med korsetten successivt. Inte för ryggens skull, utan för att balansen och muskulaturen ska hinna vänja sig vid ett korsettlöst liv.

Så under 2 veckor ska vi stegvis minska ner på korsettanvändandet och på nätterna får han vara helt utan. Han var utan korsetten 1½ timme och kliade sig som en tokig hela tiden, men det blir säkert bättre ju mer huden vänjer sig att vara utan korsett.

Vi ska fortsätta att vara försiktiga med ryggen och vi har fortfarande rutschkaneförbud, och ända upp till ett år efter operationen ska man unvika "kontaktsporter". Eller som ortopeden sa, "-Han får lägga undan judodräkten tills efter nyår"...

Tillägg: På bilden syns på var sida om operationsärret knölar på ryggen, det är pedikelskruvarna som håller ihop kotorna med titanstavar. Det kommer att vara svullet där ett tag ännu, mest pga att han är så mager och inte har nåt skyddande underhudsfett.

12 kommentarer:

tina sa...

Hurra!

Sofia sa...

Underbart! Grattis!!! Kan tänka mig att det blir skönt att slippa korsetten i sommarvärmen (om det nu blir nån ;)).

kramar!

Hannsu sa...

Hip hip hurra
Skönt framförallt så här till sommaren.

Ni behöver lite medvind

kram Hanna

Freja sa...

åhh vad det måste vara underbart för Viktor! Vilken befrielse! Grattis får man säga! ha en bra helg!

Den efterlängtade trean sa...

åh vad skööönt för er!!! Hoppas ni fick en god tårta :). Vad blev det för sort? Och hoppas V njuter av badet med!!!

Imsavimsa sa...

Tina: Ja, hipp hurra för korsettfri sommar!

Sofia: Tackar, tror vi är gladast just nu för Victor brydde sig inte ett dugg att den kom av. Han var mest irriterad över att det kliade...

Hannsu: Tackar tackar!

Freja: Tack, som jag svarade åt Sofia så är det nog vi som är gladast just nu.

Trean: Tackar, det blev inget bad ikväll för vi hann inte. Men tårtan blev en liten princesstårta från Kantarellen med färska hallon i som jag garnerade med en korsett och cykel (åt Sebbe) och ett betyg (åt Bea) gjorda av målad marsipan, mums tyckte dom som åt!

Elin sa...

Vad skönt för honom! Grattis! :)

Angående sitträningen här...vi har inga hjälpmedel ännu. Väntar på en bumbo. Vi har ju inte kunnat jobba något med Molls innan pga alla kräkningar, hon kräktes så fort vi rörde henne förut. Numera kräks hon bara om vi busar direkt efter ett mål, men det behöver vi ju inte göra..:) Det känns som att det lossnar nu, men det vågar jag ju knappt säga högt....

Kram!

Masarinmamman sa...

Grattis! Underbart skönt! Sommaren blir så mycket enklare :-)

Imsavimsa sa...

Elin: Det förstår jag, Victor slutade ju inte kräkas förrän han var 9 månader och blev magsäcksopererad. Vi skaffade nog Bumbon drygt en månad efter det och sen lärde han sig sitta ännu en månad efter det. Kram!

Masarinmamman: Tack! För att inte tala om badandet och lekandet! kram

Prinsmamman sa...

Åh vad underbart för er! Jag tycker att Victor ser så stor ut på alla korten nu =)

Kram

Imsavimsa sa...

Prinsmamman: Jag tycker också att Victor ser äldre ut, men det beror nog på att han inte han nåt fett på kroppen så allt ser långt och magert ut. Skulle gärna se att han gick upp några kilo, men det är nog uteslutet så länge hjärtat tar all energi. Vi vägde och mätte honom förra veckan och då stod vågen på ynka 9085 g och längden var 82 cm. Kram!

Anna sa...

Jamen vad skönt, Grattis :-)