fredag 17 april 2009

Underbart är kort

Mjölksuccén blev en kortvarig upplevelse. På tredje dagen vägrade den lille att öht se på mjölkmuggen så nu är vi tillbaka på helsondning (när det gäller vätska) igen. Fast det känns ändå bra när man vet att han kan dricka om han bara vill.

På tal om sondning så har vår gastrostomisond gått sönder, precis på samma sätt som förra gången. Ballongen som sitter på insidan som stoppare har spruckit, så nu har vi tejpat fast knappen på magen och ska till sjukhuset och visa upp den.

Om det hade varit en vanlig knapp så skulle vi kunna ha bytt den själva i ett nafs. Men Victors sond (transgastrisk jejunalsond) är ditsatt med gastroskopi och fastsydd i tunntarmen. Så ett knappbyte innebär en ny resa till Barnkliniken i Helsingfors...

Bajs.

Uppdatering: Vi har varit till barnavdelningen och visat upp den trasiga sonden. Dom kontaktade jourhavande kirurg i Helsingfors som sedan ringde mig. Varianten av sond som Victor har finns sannolikt inte i lager eftersom den specialbeställdes förra gången. Hon skulle kolla upp hur länge det tar innan dom får in en likadan och ringa mig på måndag.

6 kommentarer:

Catrine sa...

Hej
Brukar titta in på din blogg emellanåt.

Har sett att du har en länk till direktöversättning på bloggen. Hur får man in den? På så vis slipper man ju sitta och översätta varje inlägg så det vore guld :)

/Catrine

Imsavimsa sa...

Catrine: Hej! Jag brukar läsa din blogg också. Vilket tufft liv ni fick i och med Martins sjukdom. Styrkekramar till dig & lilla söta Fredric! Lycka till också med hjärtoperationen. Vad för slags hjärtfel har Fredric förresten?

Angående översättningen (http://translate.google.se/) så funkar så att man går in och väljer språk och fyller i sin bloggadress. När du tryckt översätt så får du en ny adress högst upp som du kopierar och den kan du skicka till släkt & vänner eller klistra in på din blogg.

Var det tjeckiska du ville ha översatt till? I så fall skulle länken bli såhär: http://translate.google.se/translate?prev=hp&hl=sv&js=n&u=http%3A%2F%2Ffredricochjag.blogspot.com%2F&sl=sv&tl=cs

Catrine sa...

Hej
AV v´commune heter Fredrics hjärtfel. Två hål har han i hjärtat. Han saknar vägg mellan kamrarna och förmakarna. Det verkar som om du har det rätt tufft oxå med din lille.

Skall se om jag lyckas med översättningen. Hade velat ha den på engelska men man kanske kan ha två :)
Kram Från oss

Catrine sa...

Hej
Jag lyckades få fram den engelska länken, men kan inte klistra in den på min blogg som du gjort :(

Imsavimsa sa...

Catrine: Vad bra att du fick den till engelska!

Jag gjorde så när jag satte in den som länk att jag via fliken "Anpassa" valde en ny Gadget från listan (Text = nr 3) och så skrev jag rubriken överst i rutan och i textrutan "My blog translated into English!" och markerade texten och klistrade in den långa länken genom hyperlänkikonen.

Lycka till!

Catrine sa...

TAck för hjälpen.....