måndag 9 mars 2009

Två nya kompisar

Vi har fått två nya "kompisar" som flyttat hem till oss, för att sälla sig till hjälpmedelsskaran.

Vår första nya kompis är en gåstol, liknar på trä-meccano litegrann och har en snygg gråblå sits. Kompisen har inget namn vad vi vet förutom "gåstol". Populär hos lillebror och orsaken till att vi äntligen ska bli av med alla våra trösklar. Gåstolen har extrautrustning i form av ett enormt plexiplastbord som skruvas fast ovanpå.
Kompis nr 2 heter något så tjusigt som "Gazelle", ett lite hånfullt namn på en så klumpig och tung pjäs (läs här om gaseller). Gazelle är ett ståstöd som vi ska börja öva med, just för att lillebror ska lära sig att stödja på sina små fossingar. Hon (ja, det måste nog vara en hon) har också extrautrustning i form av ett gigantiskt bord som fästs högst upp.

3 kommentarer:

cpmamman sa...

Vad lustigt! Tittade nyss på den översta snyggingen. Ja, jag tycker den är snygg! Kanske första gången någonsin jag säger hjälpmedel och snygg i samma mening ;) Hoppas herrn kommer gilla sina nya vänner.

Imsavimsa sa...

CPmamman: Ja, den är inte så dum. Ser lite ut som något som en händig förälder skulle ha tillverkat själv ;-). Men att bli kompis med Gazellen kommer nog att bli en tuff utmaning, vi har provat den förut på habiliteringen under mycket skrik och gråt :(

Anna sa...

Den första var ju snygg t.om medans den andra var mer... ja hmm det låter vi va osagt. ;-) Hoppas de fyller sin funktion. Jättebra om de kan hjälpa lillen att få lite stöd o komma upp på fötter :-)