onsdag 7 januari 2009

9170 g!!!Vi var in till barnavdelningen på Subcuviabehandling idag och tog vikten samtidigt. Han vägde 9170 gram så han är äntligen över 9-kilosgränsen!!! I mitten på juli vägde han 8150 g, så det tog nästan exakt 6 månader för Victor att gå upp 1 kg (för mig tar det knappt 1 timme att gå upp 1 kg, men det är en helt annan sak :).

IgG hade gått ner från 3,8 till 3,2 (och IgA kvar på 0,5) så nästa gång ska han få dubbel dos (10 ml Subcuvia), behandlingstiden blir då troligtvis längre. Nu tar det 2 h att ge honom 5 ml, så det blir väl 4 h nästa gång och då måste man byta stickställe efter halva tiden.

Fast vi får se hur det går med operationen först, om vi hinner hem till nästa behandling eller om vi måste skjuta upp den. Vi åker på preoperativa undersökningar om en vecka och den 19 januari är det op-dags.

Men det behöver vi inte tänka på just nu, utan vi firade viktuppgången med prinsessbakelse som Victor faktiskt smakade lite på (och sen massakrerade till grötliknande gegga)!

11 kommentarer:

Freja sa...

åhh grattis till viktökningen! Äntligen! De ndär bakelsen såg allt god ut!

Christina sa...

HURRA O GRATTIS!

Jag kan även erbjuda att skicka mina extra kilon till din kotte;)

Imsavimsa sa...

Freja: Tackar, det är ett envist kämpande med att leta mat med mycket kalorier i som han också tycker om. Provade 5-mån havregröt med smör och socker idag men det fick tummen ner. Ang. bakelsen så sa farfar att den var god, Victor smakade på grädden och vaniljkrämen men resten fick vara.

Christina: Tack! Och tack för erbjudandet, men jag har egna som jag gärna donerar först ;)

"Infing" sa...

Åh va härligt, Grattis!!

Jag glömmer aldrig alla år som vi kämpade med Max vikt...kämpa kämpa.

Prinsmamman sa...

Vad duktiga ni är!! Elliot väger nog ca 12,5 kg nu och är ca 80 lång så han är en liten Budda med en gigantisk aptit. I hans fall är jag mer orolig för längden.

Erika sa...

Toppen!! Det gick fort på slutet kändes det som. Spurtsträcka kanske.
Bakelse... mmmm om man ändå hade en sån i kylen.

Isabella sa...

Åh, vilken seger! Grattis! Vad snabbt det gick sedan sist ni mätte.

Elin sa...

Härligt! Jag ska gå och väga min tjockis idag..hon går ju upp, fast hon fuskar ju med feta infatrini..det är inget som går hem hos henne. Kanske skulle ta o köpa en tårta till henne idag.. :)

Imsavimsa sa...

Infing: Tack! Det blir väl bättre ju större dom blir. Inte samma panik över förlorade gram som nu. Kram!

Prinsmamman: Härligt med en frodig pojke! Victor är också 80 cm och jag tycker att han är lång, men det är kanske för att han är så klen?

Erika: Tack! Jo, han gick upp 210 gram på 2 veckor så det gick lite fortare än förut. Men så har han haft bra aptit den senaste tiden också (peppar peppar)!

Isabella: Tack, det känns skönt att han lagt på sig lite inför op, eftersom han sannolikt kommer att gå ner i vikt då. Ha det gott!

Elin: Inte är det att fuska med Infatrini. Skulle gladeligen ge det åt Victor, men vi har ju provat dom flesta sondnäringarna och det enda som funkar är Pepti Junior. Dom andra blir liggande i magen och tas inte upp. Det är nästan tvärtom att med mat som innehåller mindre kalorier går han bättre upp i vikt för då äter han större volymer. Lite mat med mycket fett funkar alltså inte för oss.

Den efterlängtade trean sa...

Grattis!!!! Vad snabbt det gick nu! kuuuul.

Imsavimsa sa...

Trean: Tack! Det var nog på tiden att han kom över 9-k!