fredag 12 december 2008

Operationsdatum

Vi fick idag samtal från Barnkliniken i Helsingfors med besked om att Victors ryggoperation blir redan den 19 januari, så det är bara drygt en månad dit. Vi hade ju fått ett förhandsbesked om operation i mitten på mars, så att flytta det närmare 2 månader var vi inte alls förberedda på.

Men det är bara att gilla läget, för operationen måste ju göras och det är väl bättre att slippa vänta flera månader. Det positiva är väl att eftersom han ska ha korsett i 4 månader efter op, så behöver han inte ha den hela sommaren som trodde först.

PS. Fastan går hyfsat bra, han har bara tecknat "mat" en gång idag och nöjde sig med lite äppeljuice på sked.

5 kommentarer:

Prinsmamman sa...

Hej vännen!
Jag var tvungen att gå tillbaka och uppdatera mig lite om operationen. Det låter jättetufft för er och lilleman. Hoppas verkligen att allt ska gå bra för er och att ni inte oroar er hela julen nu. Ni är en jättestark familj!
Massa kramar!!

Mikaela sa...

Tänker på er. Dessa blandade dubbla känslor. Datumet som man gått och väntat på och så plötsligt har man en dag. Detta som man längtat till att det ska bli av - och så samtidigt all ångest och rädsla.
Styrkekramar!

Imsavimsa sa...

Prinsmamman: Tack för kramarna! Som det känns nu kommer jag inte att oroa mig förrän vi är där och det är dags för op.

Det där med att vara stark går lite upp och ner, oftast går det bra. Men sen finns det dagar då man inte är så kaxig. Kram!

Mikaela: Tack, det är verkligen dubbla känslor som du skriver. Jag hoppas nu att ryggoperationen är en av dom sista stora operationer som Victor måste gå igenom. Jag hoppas att han klarar sig utan sina lungpulsåderklaffar så länge tills dom kan sätta in nya med kateterisering, annars bli den operationen lika stor som första hjärtop. *kram*

Masarinmamman sa...

Det känns alltid så slutgiltigt när man väl får ett datum fastslaget. Inte minst när det gäller något så stort som Victors operation!

Men ändå skönt att det blir av snart så att han har flera månader på sig att bli stark för att riktigt kunna njuta av våren och sommaren. Stor kram.

Imsavimsa sa...

Masarinmamman: Visst är det så att det är bättre att det blir tidigare, då kanske vi får ha sommaren som vanligt (utan korsett). Kram!