tisdag 9 december 2008

Julfest på Tittut

I måndags hade vi terminsavslutning på Tittut, och firade detta med en liten julfest. Inget märkvärdigt, lite lussebullar & glögg och barnen fick vara utklädda om dom ville. Dagen till ära hade jag lärt mig teckna "Tre pepparkakegubbar" som vi alla sen sjöng.På bilden syns Victor som var tomte, och hans kompis Melker som var pepparkaksgubbe. Ålandstidningen var där och gjorde ett reportage om hur det gått för Tittut, så barnen fick posera och visa hur man sjunger teckensånger.

Måndagen den 19 januari 2009 börjar Tittut igen, på samma plats men tiden blir troligen ändrad till 10-12 (istf 11-13).

6 kommentarer:

Prinsmamman sa...

Vilka söta killar!!
Jag skulle också vilja lära mig den sången, vilka ord teckar du?Jag tycker det är svårt att få tag på bra hjälpmedel/läromedel.

Kram

Imsavimsa sa...

Prinsmamman: Tackar!

Jag tecknar följande ord:

Första versen:

komma
pepparkaka (brun + kaka)
land
vägen
vandra (gå)
hand i hand
bruna
tre
korinter (bär)
ögon
hatt

Andra versen:

tre
gubbar
pepparkaka (brun + kaka)
land
julen (gristryne?)
hand i hand
tomten
bocken (get)
spis
pepparkaka (brun + kaka)
gris

Jag har lärt mig sången från "Kika på Ika 2" som jag beställt från Landskrona vision: http://www.landskronavision.se/produkter.htm

Prinsmamman sa...

Åhh, va bra!! Tack!
Jag får kolla upp, land, bock, jul och spis -annars kan jag den nog :)
Hoppas grabbarna kan dom orden.
Ska genast kolla upp Ika.

Prinsmamman sa...

Storprinsen kom precis hem från teckenkursen, han kunde nästan hela sången!! Älskade unge! Han lärde mig tecknet för julskinka , jul+skinka ( slå sig på rumpan ) det var tydligen roligaste tecknet dom lärde sig idag :)

Imsavimsa sa...

Prinsmamman: Victor gillar "Kika på Ika 1" mest, den är för lite yngre barn. Jag letar annars upp tecken från Teckenhattens lexikon "Fickhatten" som är i litet format och väldigt behändig att ta med sig.

Prinsmamman sa...

Jag har Fickhatten, men eftersom Elliot inte tecknar så mycket så blir det mest att vi tränar ett tecken åt gången. Jag gillar sånger bättre, det är enklare för oss båda två. Men vi måste verkligen bli bättre på att teckna hela familjen.

Kram