fredag 5 december 2008

Hjärtkompis på operation

I vår hjärtebarnsförening har vi liten kille med HRHS (hypoplastiskt högerkammarsyndrom) som igår blev opererad i Helsingfors för trejde och (förhoppningsvis) sista gången för sitt enkammarhjärta.

Dom har väntat över 1 år på tredje operationen (TCPC = total cavopulmonary connection) och nu blev den äntligen av. Operationen gick bra och han kom ur respiratorn redan igår kväll. Nu håller vi tummarna att eftervården går lika bra, och att dom kan få komma hem redan till jul med en pigg kille!

4 kommentarer:

Mikaela sa...

Vad skönt att det gick bra. Alvin cykla trehjuling fjärde dagen efter operation efter sin TCPC. Sedan fick vi förståss ligga inne en månad pga av vätskan )o: ...Hoppas att han hinner hem till jul, er kompis (o:

Imsavimsa sa...

Mikaela: Visst är det så att eftervården efter TCPC kan vara rätt lång pga dränagen? Jag hoppas verkligen att dom slipper vara på sjukhuset på julafton.

Mikaela sa...

Till oss sa de mellan 3 veckor och 8 månader, det vanligaste 7-8 veckor. Men den hösten hade de precis slutat med "kroppsstrumpa" plus att de låg bara uppkopplade mot "sug" på natten. På dagen fick barnen vara runt och leka med sina "hamlisch"(?)-drän. De flesta var hemma redan efter 14 dagar så man får hålla tummar och tår...

Imsavimsa sa...

Mikaela: Vår hjärtkompis får troligen åka hem på tisdag nästa vecka så det gick verkligen fort, han är "återställd" på knappt 2 veckor!