onsdag 12 november 2008

Kan själv!

Idag var vi med om ett stort genombrott när det gäller sonens ätande. Efter han hade fått sin vanliga puréburk till middag pekade han ivrigt på en burk matyoghurt som stod kvar på bordet efter vår middag. Jag gav honom burken med skeden i, och döm om vår förvåning när han tog skeden i handen, satte den till munnen, öppnade munnen och åt!!!

Jag blev så glad att jag nästan ville gråta, tänk att äntligen få se honom äta lite mat helt själv. Han fick i sig några teskedar yoghurt, och det kändes som en lottovinst minst! Han har aldrig förut stoppat nånting in i munnen, varken leksaker eller mat, bara nappen. Och nu så åt han själv, helt otroligt!!!

Vi lyckades fånga det magiska ögonblicket på video och bara vi hittar rätt kablar ska jag lägga ut beviset här.

6 kommentarer:

Den efterlängtade trean sa...

åh vad underbart!!!! Duktig V, låter jättebra! Grattis!

Imsavimsa sa...

Trean: Tackar! Ja, han var riktigt duktig. Ska försöka få min man att leta upp rätt sladd (om vi har nån sån?) så att jag kan sätta ut det på bloggen.

Grodansmamma sa...

Åhh vad underbart att höra! Jag förstår er lycka!

Imsavimsa sa...

Grodansmamma: Tack, det är ren och skär lycka! Och inte bara vi, även Victor var lycklig när han helt själv kunde styra över sitt ätande.

Sofia sa...

Åh vad underbart! Jag vet känslan, jag blir själv gråtfärdig när E äter själv...Vilken lycka att dessutom fånga detta stora ögonblick med videokameran!

Kramar!

Imsavimsa sa...

Sofia: Ja, du vet nog precis hur det känns! Kanske vi också har en pojke som äter till 100% och slipper sondning så småningom? Kram!