lördag 1 november 2008

Det går bra (även per os)

Fastan går relativt bra, men sonen visar nog hela tiden med tecken att han vill ha mat. Men vi provade att ge honom lite äppeljuice i mugg som han faktiskt drack (peppar peppar) via munnen (per os som dom säger på sjukhuset). Hälften rinner utanför men han har nog fått i sig 30 ml juice under dagen, jag tror att det hjälper lite mot den värsta hungern.

Han dricker ju ingenting via munnen i vanliga fall (inte sen han var 3 månader gammal). Kanske han fortsätter dricka efter fastan också, det vore fantastiskt!

Nu är det ungefär 20 timmar kvar tills han får mat och jag hoppas att han orkar hålla ut. Det som alltid händer när han fastar är att hans blodcirkulation blir bättre, så nu har han rosiga kinder och varma händer och fötter. I vanliga fall är han blek och har nästan vita tår för att blodet inte orkar cirkulera ända dit. Jag tror det har med hans högerkammarsvikt (som han har pga avsaknad av lungpulsåderklaffar) att göra.

2 kommentarer:

Prinsmamman sa...

Vad krångligt ni har det med maten :(
Hoppas det ordnar sig snart, man är ju ständigt orolig när barnen inte äter. Elliot kräktes mycket slem innan han började röra sig. När han började rulla omkring så "bollade" han sig själv. Nu äter han iallafall problemfritt när han är frisk.
/Kram

Imsavimsa sa...

Prinsmamman: Tack för omtanken! Jag tror att det är en förkylning kombinerat med magen som gör att han varit så slemmig. För igår började han nysa och nu rinner det klart snor...

Victor har fått ett mål mat idag och blev jättesur när skålen var tom - ett gott tecken att han vill ha mera. Kram!