tisdag 7 oktober 2008

Tisdagstema - stängdDagens tema får representeras av bilden ovan från uppvaket på Barnkliniken i Helsingfors. Bakom dessa stängda dörrar ligger nyopererade barn som varit med om allt från enkla undersökningar under narkos till omfattande hjärtoperationer som tagit många timmar.

Det finns en enda stol utanför uppvaket där man som förälder kan sitta och vänta. Under dörren finns en ganska bred springa och där kan man se skuggor av personalen som skyndar mellan dom olika sängarna. Ljud som hörs bakom dörren är olika apparater som piper, barn som gråter och gnyr och personalens mumlanden.

Om man inte visste bättre kunde man tro att bakom dom anonyma stängda dörrarna ligger det en vanlig dammig lagerlokal.

4 kommentarer:

Anitha sa...

De har då ändå försökt att lätta upp den tråkiga, stängda dörren med lite konst.

Imsavimsa sa...

Anitha: Jo, det förstås. Jag såg först nu när du sa det om konsten att den ena ugglan sover och den andra har ett öga öppet - uppvaknande? Kan dom ha varit så fyndiga...

Kerstin sa...

Det är så synd om de små som måste ha en tuff start i livet men vi får vara tacksamma att den medicinska kunskapen har kommit så långt att de faktiskt blir friska nästan allihop.
Bra tolkning. :)
Ha en fin dag.

Imsavimsa sa...

Kerstin: Tack! Jag är så tacksam för att vår son föddes i den tid som är nu och där vi bor. Just därför att vården är så pass utvecklad att dom allra flesta hjärtbarn överlever tack vare operationer.