tisdag 16 september 2008

Wow!
Idag var vi med på första sidan i vår ena lokaltidning om vårt Tittut! Det var en verklig överraskning att det slogs upp så stort, men det är bara att tacka och ta emot! Vi har ju jobbat för att förverkliga det här ända sen i januari och nu är det på riktigt!

Och nu har vi faktiskt nått ut till alla hushåll på Åland som har radio och/eller någon av lokaltidningarna. För vi var nämligen med i både Nya Åland och Ålandstidningen i morse med fina artiklar och bilder, och förra veckan i radion.

Det känns kul att det presenteras som något positivt, att nu finns det ett forum för familjer med små barn med funktionshinder. Det känns skönt att dom inte skrev att det är synd om oss som har funktionshindrade barn, utan tvärtom så visar artiklarna om gruppen att med föräldrakraft kan man komma nästan hur långt som helst!PS. Tack igen till Masarinmamman som tipsade om fantastiska Tittut i Stockholm! Nu ska jag sluta tjata om Tittut, jag lovar ;-)

12 kommentarer:

Prinsmamman sa...

Jag är jätteimpad av allt jobb du lagt ner. Va kul att det blev så väl mottaget :)
Vi har ju en del badgrupper och lekgrupper på habiliteringen och någon enstaka gång kan man ta en fika efteråt om barnen inte är för trötta. Men jag saknar att kunna sitta ner i lugn och ro och verkligen prata med varann.
Det är väl kanske därför man spenderar så mycket tid på nätet ;)

Lena sa...

GRATTIS!
Vilket jobb du har gjort och vad bra det har blivit.

Imsavimsa sa...

Prinsmamman: Tack, vad snällt! Det känns helt overkligt måste jag säga. Att vi är på första sidan av en tidning...knasigt.

Kanske du kan föreslå en egen Tittut-grupp via er habilitering. Jag hjälper gärna till och berättar hur vi gjort rent praktiskt. Det är inte svårt, bara man har viljan!

Jag håller med dig, att utan internet skulle man vara helt ensam, och jag skulle aldrig hittat Tittut i Stockholm heller.

Känner mig som en i gänget, med dig och alla andra härliga föräldrabloggare som lyfter fram det positiva också med att ha barn med funktionshinder. Som inte bara klagar utan lär sig att leva med det och visar åt andra att man kan ha det bra ändå!

Kram & lycka till med op på torsdag!

Imsavimsa sa...

Lena: Tack, det värmer att du skriver så! Men som det står i artikeln, Victor är orsaken till att Tittut på Åland överhuvudtaget existerar!

Freja sa...

Gud vad roligt och otrligt bra! Starkt jobbat!

Imsavimsa sa...

Frejas mamma: Tack så mycket!

Grodansmamma sa...

Vilken succé! Super bra jobbat. Kul att de slår upp det så stort i tidningen. Viktor ser nöjd ut. Kram

Imsavimsa sa...

Grodansmamma: Ja, det var verkligen en överraskning. Hade väntat mig en liten notis med bild och så blev det så här fint!

Victor tyckte att det var jättekul att sjunga sångerna som han redan kan och han applåderade efter varje sång som vanligt :-). Det är också bra för honom att träffa barn i hans ålder, annars är det mest syskonen och deras kompisar han ser och dom är ju betydligt äldre.

Kram!

Lilla L sa...

Mycket imponerande! Bra gjort! Jag tillhör dom lyckliga som får besöka Tittut i Stockholm varannan vecka. Det är fantastiskt!

Kram Helena

Imsavimsa sa...

Lilla L: Ja, det är ju drömmen...att få komma till "riktiga" Tittut. Dom är så snälla och mysiga dom som jobbar där, var dit i maj på studiebesök och träffade alla i personalen.

Tack för dina snälla ord!

tina sa...

Grattis! Vad roligt att allt jobb du lagt ner blev så bra! :)

Imsavimsa sa...

Tina: Tack, det värmer att du säger så! Har blivit kontaktad av en ny familj med 2 barn efter artikeln. Så om dom också kommer så kan vi bli så många som 7 barn med mammor redan andra gången vi träffas!

Helt klart över förväntan så det känns bra att kunna fylla ett behov som uppenbarligen finns!