tisdag 22 juli 2008

Dags igen...
Nu har det gått nästan 6 veckor sen förra "tarmepisoden" och vi har haft på känn att det närmat sig en ny. Han har svettats oftare och de senaste nätterna har sonen vaknat en gång i kvarten. På dagarna har han varit mer missnöjd än vanligt och inte visat något intresse för maten, men ändå ätit efter trugande. Sondningen har fungerat som vanligt, han har inte haft kväljningar den här gången.

Men så igår sa det stopp, inte en tugga efter kl 18. Natten var väldigt hackig, men inga långa vakenperioder. I morse ville han inte heller äta, bara grät när jag visade skeden med mat. Så vid lunchdags när han för tredje gången inte ville ta ens en pyttesked fruktpuré ringde vi till barnavdelningen igen.

Dom bad oss komma in och ta blodprover och så fick vi träffa en sommarläkare som undersökte sonen. Vi kom överens om att ge honom tarmvila i 48h och se om det hjälper som det gjort förut.

Så nu är det igen 5%-ig glukos plus saltkoncentrat som gäller de närmsta dagarna. Ny viktkontroll och läkarundersökning på torsdag morgon. Med oroskänsla i magen hoppas jag innerligt att tarmvilan funkar den här gången med.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas att han bär er genom den här tarmvilan också. Kolla fotspår och andra tecken... Hälsar Isela

Den efterlängtade trean sa...

Åh...lillegubben...HOPPAS verkligen tarmvilan hjälper denna gång med! Styrke kramar!!!!/treans mamma

Sofia sa...

Skit också :(. Det är så himla konstigt att det kommer så regelbundet?! Hoppas att han åtminstånde slipper kräkningar denna gången..Och att matlusten kommer tillbaks som den brukar.

Många kramar, Sofia

Jenny sa...

Finafina Victor! Skickar all styrka jag har till er.

Imsavimsa sa...

Isela: Tack, jag tänkte mycket på den texten idag om fotspår i sanden. Den ger tröst.

Trean: Tack, det hoppas vi också.

Sofia: Instämmer, skit också... Sommarläkaren vi var till undrade också vad dom andra läkarna kommit fram till eftersom det var som en klocka. Vi fick ta infektionsprover och sviktvärde, det gick över förväntan att ta venöst idag.

Jag tjatade också till mig ett avföringsprov som kan visa inflammation i tarmen (ev. mikroskopisk kolit). Nu är det bara avföringen som fattas ;-)

Kram!

Imsavimsa sa...

Jenny: Tack vännen för din omtanke! Kramarna tas tacksamt emot!

Prinsmamman sa...

Fy vad besvärligt det låter, hoppas han mår bättre snart!

Kram

Imsavimsa sa...

Prinsmamman: Han mår nog ganska hyfsat redan efter 24 h fasta. Vi har blivit bättre på att upptäcka det innan han blir för medtagen (som tur är.

Kram!