fredag 25 juli 2008

Back on track!
Nu vågar jag nog skriva att sonen mår bra igen! Efter 48h tarmvila verkar det ha rett upp sig i magen och han har ätit som vanligt idag. Tyvärr hann han gå ner 250 g så vi ska kolla upp vikten på måndag men jag hoppas att tarmepisoden är över för den här gången.

Alla blodprover var bra, ProBNP (hjärtsviktvärde) låg på 300 så det var bättre än förra gången. Det togs också ett avföringsprov för att se om han har för mycket calprotektin (ett ämne i neutrofila leukocyter, vid inflammation i tarmen ökar detta ämne i avföringen). Om provet visar för höga värden kan det vara orsak att göra en koloskopi för att se hur tjocktarmslemhinnan mår.

Det finns en sorts mikroskopisk kolit som ger sådana symptom och som kan avhjälpas med medicin. Knäppt, men jag hoppas nästan att han har det. Inte för att jag vill att han ska ha en kronisk tarmsjukdom, men då skulle man veta varför hans mage och tarm rasar var 6:e vecka och varför han inte har aptit eller går upp i vikt.

På bilden ovanför är sonen på Vikingamarknaden i Saltvik som vi besökte idag. Det var otroligt hett, mycket folk och men roligt hade vi. Nedan syns bilder från marknaden.

Bostadsområde för "vikingarna" som bor på marknadsområdet
under de tre dagar som marknaden pågår.Om man tittar noga på bilden nedan kan man se att en stor "viking"
ligger och vilar med en liten nyfödd "viking" i skuggan.
Påklädning av skyddskläder inför "hirden".


Hirden (slagsmål mellan vikingar)

Inga kommentarer: