Det blir oftast gott, nackdelen är att det nästan aldrig går att återskapa eftersom jag inte kommer ihåg vad jag ändrade...
Version 1:

Version 2:

Recept för version 2:
Följ Martins recept till steg 1 dag 1, ta bort hälften av den nya surdegen (ca 1½ dl) efter att den jäst i 8 timmar. Blanda i 3 dl vatten, 1½ tsk salt, en slurk vit brödsirap, en slurk olivolja och så mycket vetemjöl (ca 6-8 deciliter) tills det blir en fast "vanlig" bröddeg. Jäs några timmar, dela i 2 delar och knåda till långa ciabattor, ryms på en plåt. Jäs 1 timme. Grädda i 250 grader 10 minuter, släng in ½ dl vatten på ungsbotten. Sänk värmen till 225 grader och grädda i 15 minuter till.
Jag vet att det är helt fruktansvärt att skriva recept så här, men det var så jag gjorde...förlåt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar