fredag 16 april 2010

Tigersoppa!

Vi har igen varit på ett trevligt besök till daghemmet där Victor ska börja. Vi fick stanna lite längre än vanligt och vara med på lunchen. Före maten lekte Victor nöjt med dinosaurier och olika klossar i en slags lekvrå tillsammans med sin assistent. Jag satt en bit ifrån och agerade mest tolk.

Hemma är maten ett helt kapitel för sig som jag skrivit hur många inlägg om som helst, så jag hade inga förväntningar på att han skulle sitta och äta med dom andra barnen.

Men han var helt med på noterna, sattes i en matstol och fick haklapp på (nåt han inte vill ha hemma) och en tallrik, ett glas och en lite mindre sked. Assistenten hällde upp Tigersoppa (även känt för stora människor som morotssoppa) och Victor började direkt äta själv med sked!

Hemma vill han alltid bli matad så det var en överraskning att han ville och kunde själv. Han visade också att han ville ha dricka och smörgås. Så där sitter jag försöker att inte gapa av häpnad med min son som beter sig som precis alla andra dagisbarn. Han åt t.o.m. mer mat än en större pojke som mest bara grimaserade över soppan. Victor drack ett ½ glas vatten och gnagde lite på en smörgås och åt en klick smör.

Efter maten fick barnen var sin glasspinne och Victor ville förstås också ha en, fast den åt han inget av. Så den fick jag snällt äta upp fast jag inte gillar vanlig glass, men det kan man ju inte kinka om på dagis.

Jag har en stark känsla av att det här med dagis, det kommer att bli riktigt bra!

PS. Soppan vi åt kan mycket väl vara en liknande variant som morotssoppan hos Pickipicki. Även bilden är lånad från http://www.pickipicki.se.

13 kommentarer:

Nils sa...

Hej!

Härligt!

Jag är Arvids mamma, vi har "pratat" lite under åren. Kommer du ihåg oss?

Jag undrar hur det står till med Viktors hjärta? A har fått läckage på tricuspidalisklaffen och jag fick inte riktgt klart för mig vad det beror på. Du som har bra koll, kanske vet?

Må väl!

Pernilla och Arvid

tina sa...

Klart du får låna bilder av mig. Förse dig med vad du vill vetja! Tigersoppa låter kul, likaså att Victor trivs (och äter) på dagis. :-)

Imsa sa...

Tina: Tack så mycket, du är så snäll!

Pernilla: Visst kommer jag ihåg dig! Victors hjärta mår bra så vitt jag vet, vi var på hjärtultra senast i december. Tricuspidalisläckage beror väl på att högra systemet är överbelastat och den förstorade högerkammaren pressar ut så mycket blod att klaffarna mellan kammare och förmak dras ut och läcker. Jag har aldrig frågat om Victor har tricuspidalisläckage, men jag vet ju att han har jättemycket läckage från lungpulsådern tillbaka till kammaren, vilket skulle kunna leda till samma läckage som Arvid har.

Hoppas du hängde med i mitt resonemang! Kram Mia

Fru Venus sa...

Hej, vad roligt att det funkade på dagis :-) Det är alltid en nervös väntan innan man vet om det kommer att gå bra. Min dotter har ASD, ett hål på 1,5 cm mellan höger och vänster förmak, så det syresatta blodet går bara runt istället för att gå ut i resten av kroppen.

Alexandra sa...

Hej! Vad kul att hitta hit. Och vad kul att dagis känns rätt, det är så viktigt att det känns bra både för er och ert kära hjärtebarn. :-)

Imsa sa...

Fru Venus: Ja, det känns som om verkligen valt rätt dagis. Det som återstår att se är hur han klarar av alla bobbor då han har immunbrist.

Det finns flera i hjärtebarnsföreningen som har/har haft ASD. Ni är jättevälkomna på medlemsmöte om ni har frågor eller så. Nästa träff har vi tisdagen den 4 maj. Det finns också en facebookgrupp för hjärtebarnen på Åland: http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=116415675038482

Anonym sa...

Det låter rimligt. Känns lyxigt med en levande uppslagsbok=) Tack. Och skönt att ha någon att bolla tankar med.

Pernilla

Imsa sa...

Pernilla: Det var så lite så, men bra att du tog upp det. Jag ska fråga på nästa ultraljud om det. Antar att åtgärden är nya lungpulsåderklaffar, eller har ni fått något annat förslag än att avvakta?

Kram Mia

Imsa sa...

Alexandra: Kul att du hittat hit!

Prinsmamman sa...

Dagis kan göra underverk för utvecklingen. Hab tjatade nästan på mig för att Elliot skulle börja på dagis, det tog emot i början men nu ser vi hur nyttigt det har varit.
Kram

Imsa sa...

Prinsmamman: Ja, det verkar som om dagis är extra bra för barn med utvecklingsförseningar. Här har ingen tjatat på oss om att han ska börja tidigare, tror att 3½ år blir bra och förhoppningsvis går han då också! Kram!

Peppe sa...

Så roligt att höra! Go Victor!

Imsa sa...

Peppe: Tack, det är så roligt när något äntligen går bra!