tisdag 2 mars 2010

Knappbyte
Vi var in till barnavdelningen idag för knappbyte, Victor fick en dos Dormicum i näsan och sen kom kirurgen och bytte knappen. Det hela var över på några minuter, Victor protesterade lite fast han fått lugnande men överlag gick det bra. I rondskålen på bilden ligger den gamla sonden, gulgrön av att ha legat i tarmen i 11 månader.

Sen dags för läkarundersökning, doktorn kunde kolla Victor ordentligt eftersom han fortfarande var durrig och inte protesterade så mycket som han brukar. Det visade sig att öronen behöver tuber igen (pga "limöra") och ena testikeln ska opereras ner. Han ska också göra en ögonundersökning igen för att kolla upp skelningen och en magnetröntgen av ryggen. Så det innebär åtminstone en Helsingforsresa till Barnkliniken i år.

Efter det var det dags för röntgen av ryggen inför skolioskontrollen i april. Tyvärr hade Dormicumet hunnit gå ur kroppen och det var rätt jobbigt att göra röntgen, men dom fick iaf bilder på ryggen att skicka till ortopeden.

Victor har börjat säga "he inne aja" när vi ska göra undersökningar på sjukhuset. Det är lite hjärtskärande att han säger åt sig själv "det är ingen fara" när han vet att något obehagligt är på gång.

PS. Vikten var förresten 10.380 g, nytt rekord och äntligen över 10 kg:s strecket!

3 kommentarer:

Hannsu sa...

härligt med vikten. och skönt att få knappen bytt. vi byter vår var tredje månad(enklare så klar med vanlig knapp.

Freja sa...

herre jädrar, pojkstackarn har mycket framför sig! Kram honom från oss och grattis till vikten!

Imsavimsa sa...

Hannsu: Ja, skönt att han är över 10 kg äntligen! Vi ska byta knappen på sjukhuset till en kortare redan om 3 veckor, men sen ska vi byta själva precis som ni.

Freja: Mycket är det, men vi är rätt vana vid att alltid ha något planerat. Dom strök magnetröngten förresten eftersom dom vanliga röntgenbilderna såg bra ut. Ögon och öron ska kollas här på sjukhuset ännu en gång innan remisserna till Helsingfors skrivs. Men tuberna & testikeln blir nog snart antar jag för ena örat såg inte bra ut. Kram!