måndag 16 november 2009

Nya mediciner
Som ni kanske såg på mitt apotekskvitto fanns där en hel drös med mediciner uppräknade.

Denna vecka provar vi en ny medicin mot illamående, Primperan (metoklopramid) Vi ska prova en vecka och se om aptiten eventuellt skulle öka. Om det inte är någon skillnad ska vi prova en vecka med 10%-ig glukos i stället för sondmat. Och om inte det (heller) har någon effekt ska vi prova en 8-veckorskur med Nexium (esomeprazol).

Allt detta i väntan på att läkarna ska bestämma sig för om han kan få tillväxthormon eller inte.

Uppdatering: Tidigare mediciner som vi provat mot mag- och tarmproblemen har varit Prepulsid (cisaprid), Losec (omeprazol), Zantac (ranitidin) och Flagyl (metronidrazol). Och förstås olika laxerande som Laxoberon/Laxoberal (natriumpikosulfat), Levolac/Lactulos, Klyx och Movicol och mjölksyrebakterier som Lactophilus och Reladrops. Av alla dom preparaten använder vi fortfarande Zantac och Movicol.

3 kommentarer:

Prinsmamman sa...

Stackars killen vad mycket konstigt han måste stå ut med.

Skalmans mamma sa...

Usch vad jobbigt! Emil äter Nexium mot kräkningarna och för oss har det funkat rätt så bra.
Hoppas att ni hittar något som hjälper!
Kram

Imsavimsa sa...

Prinsmamman: Ja usch och vad långa listor med biverkningar dessa preparat har...allt från illamående (just det!) till ofrivilliga kroppsrörelser och hallucinationer. Primperan blev vi rekommenderade för 1½ år sen men vågade inte då han stod på Prepulsid är licensbelagt och som har ännu värre biverkningar som t.ex. plötslig hjärtdöd.

Skalmans mamma: Det låter ju bra att Nexium hjälper Emil. Vi ska prova dom andra preparaten först och Nexiumkuren till sist. Kram!