fredag 6 november 2009

Fredagsmys?
Inte sen i februari har vi behövt ha tarmvila på Victor, men nu är det tyvärr dags igen. Aptiten har varit allmänt dålig sen i augusti (i samband med borrelian), och vi har lurat och trixat och gjort olika avledningsmanövrar för att få i honom nån mat överhuvudtaget. Sen förra torsdagen har han varit svårare än vanligt att mata och har haft kväljningar vid sondningarna och varit allmänt tjurig och missnöjd.

Idag var vi till barnavdelningen för undersökning och fick träffa en ny läkare. Hans första spontana idé eftersom han gått ner över 500 g sedan sista vägningen var att ge sonen massor med mat... Men för att göra en lång historia kort kom vi sedan överens att som vanligt fasta honom för att se om det hjälper. Och om inte det inte skulle fungera skulle vi återkomma för att prova lågdos av erytromycin dagligen för att öka tarmmotiliteten.

Victor hade förutom behov av fasta även vätska bakom trumhinnorna, så eventuellt en dubbelsidig öroninflammation på gång. Vi har klarat oss från öroninflammationer så länge han hade tuber, men dom togs ju ut i Åbo i juni så det var rätt väntat att öronen skulle krångla till hösten med alla infektioner som hänger i luften.

Dagens vikt var ynka 8985 g.

10 kommentarer:

Den efterlängtade trean sa...

inte kul med vikten och matvägran :(. Hoppas det svänger uppåt nu sen igen!!! KRAM

Imsavimsa sa...

Trean: Näe, verkligen inte kul. Han är så himla mager, och tyvärr oerhört lycklig för att slippa maten. Inte en enda gång har han visat att han vill ha mat, och då åt han senast igår kväll kl. 21 1½ dl joggis. Det är 22 timmar sedan...

Önskar att någon klok doktor kunde säga vad det är för fel på hans mage och tarmar och berätta vad man kan göra för att det ska bli bra för evigt. Kram!

Freja sa...

Lilla godingen. JAg lider med er... kram kram från oss och hoppas har kryar på sig

Imsavimsa sa...

Freja: Tack för omtanken, vi hoppas att matlusten kommer tillbaka efter helgen. Kram!

Sofia sa...

Åh vad tråkigt. Hoppas att det går över snabbt som det brukar. ja, man hoppas ju verkligen att nån klok läkare äntligen kan komma på varför det blir så här...

kramar, Sofia

Imsavimsa sa...

Sofia: Ja, det vore skönt för Victor att kunna få vara hungrig och inte må illa för att det kommer mat i magsäcken.

Vi tänker igen försöka få tillväxthormoner (GH) för det är så många på Noonalistan som fått aptit och växkraft av det. Pratade ni nåt om GH på Ågrenska, t.ex. m Otto Westphal?

cpmamman sa...

Sicket elände!

Han matvägrar alltså?

Känner för lilla krigarn. Hoppas att lusten vaknar till liv.

Imsavimsa sa...

CPmamman: Matvägrar o matvägrar, han mår så illa helt enkelt att aptiten försvinner. Tarminflammationer har varit vardag för oss under en lång tid men vi har haft paus sen i feb. Idag bad han om mat en gång och fick några teskedar saft och sen var han nöjd. En gång på 48 timmar...

tina sa...

Åh, er fina fina lilla hjälte. Jag sitter med ny dator sen ett tag sedan, men nu har jag bokmärkt din sida igen så att jag kan titta in här oftare. KRAM

Imsavimsa sa...

Tina: Tack för omtanken. Just nu är det full fart igen, idag provade han för omväxlings skull en ny "maträtt": Pirkkas gula saftsoppa. Kram!