måndag 7 september 2009

Misstänkt borrelia...

Misstänker att Murphy läste föregående positiva inlägg och belönade oss med detta i stället...

Vi var in till barnavdelningen idag med Victor på läkarkontroll, för hans aptit har bara minskat under några veckors tid och så har han varit lite hängig. För drygt en vecka sedan började han också få röda utslag på och runt ena örat som spred sig utöver kinden. Eftersom han haft några fästingar som suttit fast i sommar fanns en misstanke om borrelia.

Läkaren höll med och tyckte sig se ett ringformat utslag runt örat och ut på kinden och ordinerade en antibiotikakur för misstänkt borrelia. Vi var och tog blodprover för att se om borreliaantikroppar skulle finnas, men eftersom Victor har immunbrist kan han ha borrelia utan att det visar någon större förändring i blodet. Dom tog även ett hjärtsviktsvärde och immunförsvarsprover.

Hoppas nu att Amoxinkuren (sv. Amimox) hjälper och att han piggnar i och vill äta lite mer samt att utslaget försvinner.

Uppdatering: hjärtsviktvärdet (ProBNP) var 400 (ska helst ligga mellan 0-300) men är ok för Victor, immunförsvarsvärdet (IgG) låg på 8,0 så det var jättebra. Blodbilden var normal men borreliaproverna har inte analyserats ännu.

2 kommentarer:

Anna sa...

Hmm näääe jag hörde inget? *döv* ;-) Hoppas Gossen er blir pigg nu när han får medicin.
Vi skulle gärna komma till Tittut men varje måndag har Lova behandling så länge värdena visar OK. Just däromkring 10. Så det kör sig :-s Inkommande måndag är hon i Uppsala.
Kramis.

Imsavimsa sa...

Anna: Ja, vi hoppas verkligen att det hjälper. Annars blir jag nojjig och tror att det kan vara allt möjligt hemskt...

Jag förstår att ni har fullt upp med Lovas behandlingar, men om ni nån gång har passligt så är det bara att dyka upp. Man behöver inte komma prick kl. 10 utan dyka upp när det passar mellan 10-12. kram!