tisdag 20 oktober 2009

Litet syskon - ny bok

I december utkommer Christina Renlunds nya bok: "Litet syskon". Boken handlar om att vara liten och ha en syster eller bror med sjukdom eller funktionsnedsättning. Vår familj medverkar i boken genom storebror som berättar om hur det är att ha Victor som lillebror.

Text från Gothia Förlags prelansering:

"Den här boken är barns berättelser om hur det är att ha ett syskon med kronisk sjukdom eller funktionsnedsättning. Det är barnen själva som berättar, det är deras röster vi hör. Barnen är mellan två och sex år och har syskon med autism, cancer, cystisk fibros, epilepsi, hjärtfel, muskelsjukdom, rörelsehinder, synskada och utvecklingsstörning.

I boken visar Christina Renlund många sätt som barn kan uttrycka sig på, många konkreta verktyg som är användbara för att hjälpa barn att berätta. Och barn behöver prata – i första hand i sin familj men det behöver även finnas konkreta arbetssätt för hur man pratar med barn om sjukdom/funktionsnedsättning inom förskola och vård.

Boken är också föräldrars berättelser om syskon- och familjesituationen. Möt Andreas och hans bror Leo, Hugo som har en bror med hjärtfel, Stella som bor i bråkigt hus och många andra barn. Boken vill inspirera till samtal. För det är när barn får uttrycka sig och i dialog som vi kan stärka deras identitet och självkänsla!

Christina Renlund är leg psykolog och psykoterapeut med mångårig erfarenhet av arbete med barn och unga med kronisk sjukdom/funktionsnedsättning och deras familjer."

Boken är utgiven 2009, består av 160 sidor och har ISBN 978-91-7205-682-4. Pris från Gothia Förlag exkl. moms: 75 kr.

Uppdatering: Gothia Förlag har lagt ut en beställningsblankett för "Litet syskon" här.

2 kommentarer:

Prinsmamman sa...

Vad kul, den ser vi fram emot att läsa =)
Jag har köpt boken "Ensam på insidan" som är skriven av Ann-Marie Alwin,som jobbar på Ågrenska. Den handlar också om hur det är att vara syskon till någon med funktionshinder.
KRAM

Imsavimsa sa...

Prinsmamman: Det gör vi också! Ska kolla upp boken du tipsar om. Kram!