torsdag 10 september 2009

Boardmaker

Igår fick vi nytt träningsmaterial till Victor från kommunikationsterapin/talterapin: Boardmaker.Boardmaker är bilder som man laminerar och använder som komplement till tecken och annan alternativ kommunikation. Victor fick en liten röd pärm där vi satte in lite bilder som han ska få välja aktiviteter ifrån.

När Victor själv för första gången fick välja fritt bland de 4 sidor som finns valde han givetvis "kalas", men tyvärr fick jag säga nej till det *s*. Men sen valde han boll, såpbubblor och spelkulor. Så igår kväll satt vi i köket och bollade, blåste såpbubblor och rullade spelkulor på en bricka.

Tanken med Boardmaker är att han ska kunna föreslå och välja aktiviteter, och att vi ska kunna visa med bilder vad vi ska göra som ett stöd till tecken som vi redan använder.

3 kommentarer:

Prinsmamman sa...

Vad bra!
Elliots dagis använder Boardmaker men efter vår senaste kommunikationskurs på hab så fick vi "in print", vilket jag tycker verkar för svårt just nu. Jag väntar på din utvärdering så ringer jag hab och ber om "boardmaker" istället ;)
kram

Prinsmamman sa...

.....och en kontaktbok har han fått också, där sätter dom aktuella ( boardmaker )bilder från vad som hänt under dagen på en kardborremsa bak i boken =)

Imsavimsa sa...

Prinsmamman: Det funkade så bra när vi var på Habben så vi ville pröva det här hemma också. Först tyckte jag att bilderna var lite för abstrakta för Victor, men i kombination med tecken och att det sker något så funkar det bra. Victor har snabbt lärt sig vad bilderna innebär, särskilt "såpbubblor" ;-). Kram!