måndag 16 mars 2009

Victor 2 år!
Idag fyller vår minsting 2 år! Sammanfattningen av det andra året är att det var ett mycket bättre år än första året, minst dubbelt så bra! Första året var det 5 operationer, andra året "bara" 2 st (+ 2 sövningar).

Inför 1-årsdagen hade vi förhoppningar om att han skulle lära sig att sitta, och det gjorde han med 1 månads marginal. Inför 2-årsdagen hade vi siktet inställt på att han skulle gå, men vi får nog ha tålamod och hoppas på det inför 3-årsdagen i stället.

Det som däremot gått framåt på sistone är hans tal! Han säger tydligt "mamma" och menar mig och inte nappen som förut hette "mamm-mamm". Han säger också eeea = mera, eeeija = Bea (storasyster), ah = tack, innaa = det ringer. Veckans nya tecken som han lärt sig är "hjälpa" och så har han gjort ett eget tecken för farfar och det är samma som "jobba/bygga" för farfar är ofta hos oss och hjälper till med bygget.

Idag ska vi fira med tårtbjudning på Tittut och på kvällen blir det "vuxenkalas" som vi brukar säga, alltså släkt och vänner som firar vår lillprins.

Storasyster fyllde 13 år i fredags så det blir mycket firande nu, storebror tycker det är lite orättvist att "alla andra" fyller år i mars, men han får snällt vänta ett halvår på sin 9-årsdag.

10 kommentarer:

Hannsu sa...

Grattis Victor på 2 års dagen.
Hoppas att du får massor av roliga presenter.
Tack Imsavimsa för ditt svar hos mig, kollade lite på NOC men hittade inget just så här på rak arm, men får Googla vidare.

Ha en jätte skön dag!
kram

Ingrid sa...

Grattis grattis till föl'sedagsbarnen!

De där stora milstolparna, jag blir lite rysig när jag tänker på hur många härliga framsteg de gör. Moa brukar åstadkoma något på midsomrarna. :) Vilken lycka!

Och tack för tipsen ska genast ta upp det med hab som jag ska snacka med idag!

Imsavimsa sa...

Hannsu: Födelsedagsbarnet tackar! Bäst hittills har varit tåget Edward, han har inte släppt taget om loket sen han fick det ;-)

Det finns ju en engelsk förening "Unique" (http://www.rarechromo.org) som också har en databas där man kan söka på olika syndrom.

Imsavimsa sa...

Ingrid: Tackar tackar! Visst är det något speciellt när ens speciella barn gör framsteg, särskilt såna man kanske inte räknat med!

Kommer ihåg när Moa först stod i ståskalet och så vips så gick hon! Kul att det sker just på midsommar, kanske nåt med älvorna i luften?

Anonym sa...

Massa Grattiskramar från oss!! Vilka framsteg :). Underbart att höra att det går bra så för lillen!

Ha det så bra!

Sofia & Edwin

Freja sa...

Grattis lille vän! Vi hoppas på att år 3 blir ett toppen år!

Elin sa...

Grattis Victor! Hoppas ni får en trevlig kväll.

Anna sa...

Grattis Victor :-)

Imsavimsa sa...

Sofia: Tack så mycket!

Freja: Tack, det hoppas vi också!

Elin: Tack, det blev en lugn och trevlig kväll. Ingen som började gråta eller slog sig som det annars hända på kalas för mindre människor ;-)

Anna: Tackar!

Hannsu sa...

Hej
Hittade inget där heller, men på wrong diagnosis och omim fanns lite på engelska

Hoppas att ni hade en fin dag igår.