tisdag 24 mars 2009

Tisdagstema - plattDagens tema illustreras av platta lappar = vårt vardagsmatsprojekt. För det svåraste är ju inte att laga mat varje dag, utan att komma på vad man ska äta.

Vi skrev 7 maträtter var på lappar, la dom i en bunke och blandade runt och drog sedan nästa månads matsedel. Reglerna var enkla, ingen extravagans som löjromstoast eller inbakad oxfilé utan vardagsmat. Resultatet skrevs ner som en fyra-veckors meny.

Eftersom alla fått bestämma 7 rätter var, så blir det förhoppningsvis inget gnäll när det är någon mat som man inte gillar så värst. Jag måste bara komma ihåg att det gäller även mig.

Makaronilåda...blurk.

8 kommentarer:

Vita Stunder sa...

Fyndig tolkning! :)

Ha en fin kväll!

Gunnel sa...

Vilken bra idé! Mycket smart och dessutom en kul tolkning.

Hannah sa...

Vilken jätterolig och smart ide!

Ska genast införas här hemma!!!

AKO sa...

Håller med de andra, en mycket bra idé och passande tolkning också. Man lär sig uppskata det goda ännu mer om man måste stå ut med det mindre goda ibland. ;) Lycka till!

Imsavimsa sa...

Vita stunder: Tack!

Gunnel: Tack, jag hade funderat en längre tid på hur alla ska bli nöjda med en matlista och det här verkar fungera. Demokratisk matlagning!

Hannah: Tack, det är faktiskt jätteenkelt och tar inte lång tid. Så känner sig barnen mera delaktiga i maten också!

AKO: Tackar! Det blev ju väldigt pedagogiskt det hela, mer än jag tänkt mig. Först var det mest för att jag skulle slippa tänka ut mat själv alla dagare eftersom jag är hemma med barnen. Lika bra att ta dom till hjälp i stället!

Hannsu sa...

SKA GENAST TA EFTER :-D

Anonym sa...

Öhh , Vad menar du ned "Makaronilåda Blurp" ?? Det får min äldsta att fundera på att återflytta (Pirkkas Makaronilåda eller va de Saarioinen eller ...) men nu e de så att hon lärt sig å göra den själv så... Nena

Imsavimsa sa...

Nena: Alltså det är min köttfobi som spökar där, tycker makaronilåda smakar unket kött...blurk.