onsdag 4 mars 2009

Det gick över!

Puh...fastan funkade äntligen (efter 12 dagar) och nu äter han precis som vanligt igen. Det är så skönt att slippa oroa sig över tarmarna (i alla fall ett tag framåt).

Vi håller på och tjatar på våra läkare om att sätta in en port-a-cath, men det går trögt. Dom anser att fördelarna med port-a-cath inte överväger riskerna. Men blir det lika jobbig fasteperiod nästa gång så har dom sagt att då måste dom tänka om, för det går inte att svälta ett undernärt barn i nästan två veckor igen.

Det som också skulle vara bra med port-a-cath, förutom att kunna ge näring intravenöst, är att alla blodprov och nålsättningar skulle kunna undvikas. För dom skulle då gå att göra via porten, och då vet man ju att det garanterat fungerar varje gång.

Riskerna med port-a-cath är väl främst infektioner och lillebrors immunbrist gör inte den risken mindre, snarare större...

Men just nu njuter vi verkligen av en nöjd och glad liten kille som äter med god aptit!

3 kommentarer:

Den efterlängtade trean sa...

vad skönt att V kan äta igen!!! Han har inte några alleriger eller restriktione rpå vad han får äta heller eller?

Prinsmamman sa...

Härligt! Hoppas det kommer vara lungt ett tag nu och V får vila lite från sjukhusbesök. KRAM

Imsavimsa sa...

Trean: Superskönt! Han har inga restriktioner, men han äter ju bara tre olika saker (vaniljjoggis, äppel- och bananpuré och kött- och potatispuré).

Prinsmamman: Jättehärligt att det funkar igen. Han får vila ända tills tisdag då det är dags för ett 5-timmars gammaglobulinpass... Kram!