onsdag 18 februari 2009

Helkroppsgips bye bye!Sista dagen i helkroppsgips för lillplutten, idag åker vi till Helsingfors och i morgon bitti kl. 10.30 ska det sågas bort och bytas ut mot korsetten.

Korsetten ska sitta på dygnet runt i minst tre månader och kanske inte är så jätteroligt, men han kommer att kunna sitta själv och röra sina ben.

Vi ska också göra ett 24-h EKG (Holter) när vi är på Barnkliniken och på fredag ska vi till korsettillverkaren för att se om korsetten behöver justeras. Samtidigt ska hans fötter gjutas av med gips (!) för fotortoser, antingen inlägg (FO=fot ortos) eller DAFO=dynamisk-ankel-fot ortos.

Vi ska också försöka passa på att ha minisemester nu när vi åker hela familjen till huvudstaden, shoppa lite och äta gott på restaurang. Det var länge sen vill jag lova, så det ser vi verkligen fram emot. Senast vi alla fem var nånstans tillsammans utanför hemmet, var under tiden för Victors hjärtoperation i juni 2007.

Det känns underbart, härligt, fantastiskt, ja faktiskt helt otroligt skönt att bli av med gipseländet!

8 kommentarer:

CPMAMMAN sa...

Lilla söta fina unga. Det är hjärtskärande för mig, en främling från andra sidan havet, att se honom sådär. Bara tanken på hur det måste ha känts för er i början får det att tåras. Men jag antar att ni har vant er. Hur man nu ska behöva vänja sig vid att sitt barn genomgår svåra saker.

Låter iaf mysigt med lite semester. Helsingfors är väl otroligt vacker stad? Kram på er och speciellt hjälten i gips!

Imsavimsa sa...

CPmamman: Tack för din medkänsla för Victor och vår minst sagt annorlunda situation!

Det är nog mest energikrävande, omständligt och bökigt mer än ledsamt just det med gipset. Man vänjer sig tydligen vid dom mest absurda situationer har vi märkt, det tar några dagar men sen är det bara att gilla läget.

Vi hoppas att solen skiner där och att det blir en mysig resa trots sjukhusbesök och olika undersökningar. Kram!

Erika sa...

Vad skönt att det är så nära slutet nu. Det blir små segrar, en i taget. Först operationen och sedan tiden med gips. Och nu kommer kampen med korsetten men den vinner ni också.

Lycka till!!!

Mikaela sa...

Åhhh, vad skönt! Visst känns det, så här efteråt, som det gått ganska fort ändå?

Hoppas att ni får en riktigt mysig helg nu!

Sofia sa...

Äntligen!!! Ska bli skönt att bada lilleman kan jag tänka ;).

Ha en riktigt skön minisemester!

Kramar, Sofia

Hannsu sa...

Oh, hjälp vad tiden har gått fort, trots allt.(förstår iofs om inte ni tycker det)
passa på att ha det så skönt i H-fors nu.
Själv sitter jag och pluggar till en tenta och fördriver tiden med att surfa *asg*

Anna sa...

Hoppas allt går bra och att ni får en mysig liten minisemester också :-)

Imsavimsa sa...

Tack för alla kommentarer och peppning inför gipsborttagningen, skönt att det gick så bra att ta bort gipset. Kram till er allihop!