fredag 23 januari 2009

Rapport från Gipsgubben & co.
Återhämtningen fortsätter lika bra som i början på veckan. Idag togs kisskateter och morfindropp (Oxynorm) bort, han får Tramal som smärtstillande i stället. Han har fortfarande vätskedropp, men den är minskad till 20 ml/h eftersom han börjat få mer mat i sonden. Han har varit på bra humör och börjat återgå till sina normala sovrutiner.

Igår åt han lite för första gången sen operationen, lite fruktpure och bananjoggis. Det fungerade bra att äta och även att bajsa, Victor passade på att göra det när jag var och åt, så jag missade hur bytet gick till rent praktiskt.

Idag har vi varit på skoliosröntgen och fick låna en specialvagn att köra dit honom med. Eftersom kisskatetern togs bort har dom gjort 2 urinkateteriseringar för att mäta residualurin (det som blir kvar i blåsan) för att se att blåsan fungerar normalt. Inte alls trevligt för Victor, men något som alla ryggpatienter måste göra.

Nu ligger han och sover sött i sin gipskostym och i kväll ska vi öva på att sitta upp i sängen. Jag ska passa på att se ett avsnitt från Mordkommissionen-boxen som jag har med mig och äta lite bullalängd.

4 kommentarer:

Prinsmamman sa...

Vad skönt att det verkar gå så bra =) Hur reagerar Victor på gipset?
Va bra att magen kommit igång.
Vi har haft magproblem efter alla operationer och det blir ju så krångligt när dom inte kan säga vad som gör ont.
Har ni fått några tips på hur han ska sitta upp?
Kram

Imsavimsa sa...

Prinsmamman: Det funkar riktigt bra med gipset (peppar peppar) men det är för högt för att han ska kunna sitta upprätt, så vi kör med bakåtlutad stil. Dom har inga saccosäckar här, men det har vi hemma så det blir en sak som är bättre där. Det som är guld här är sängen med motor så man kan höja och sänka huvudändan när man ska byta läge.

Magen har funkat lite för bra, antagligen pga av att han får två olika antibiotika så jag har fått öva på blöjbyten.

Kram!

Jenny sa...

Hej! Skönt att höra att det går åt rätt håll! Vi tänker på er, stora kramar från Jenny med familj

Imsavimsa sa...

Jenny: Trevligt att ni tänker på oss! Vi har det nog bra här. Maken sticker hem i morgon bitti och jag hoppas på att det blir flygarväder snart så att vi också kan komma hem. Saknar storbarnen så... Kram Mia