onsdag 26 november 2008

Sjukhusbesök & kramgo doktor

Idag var vi på Victors tredje Subcuviabehandling, och värdena hade gått upp från förra gången (IgG från 2,7 till 3,4) igen så det kändes riktigt bra. Han hade också gått upp från 8485 g till 8830 g! Infusionen gick precis lika bra som förut, men idag fick vi vara inne på ett patientrum hela tiden eftersom dom hade magsjuka på avdelningen.

Vi fick också träffa Victors absoluta favoritläkare: "Dr Jönköping", och diskutera lite om Victors "fysiska utvecklingsstörning", att det är stor skillnad mellan utvecklingen i överkroppen och underkroppen och han trodde att ungefär vid 2-3 års ålder borde kroppshalvorna komma ikapp varandra utvecklingsmässigt.

Sonen visade iaf tydligt att Dr Jönköping är bäst, han visade med armarna "upp upp" och blev så himla nöjd när han fick komma upp i doktorns famn. Väl där började han vinka "hejdå" åt mig och trodde nog att han skulle få följa med doktorn på ronden.

Men han fick nöja sig med att sitta i hans famn en lång stund, och ett tag trodde vi nästan att han tänkte somna där. Doktorn sa skämtsamt att han borde ha en bärsele, så att han kunde ta med sig Victor på ronden upp till BB och se vad dom skulle säga om det.

Det värmer i hjärtat att vi har en sån fin kontakt med denna läkare som varit med ända sen Victor föddes!

4 kommentarer:

Eva sa...

Härligt att det finns såna läkare! Ger en hopp, har träffat på en del oengagerade läkare på åhs...

Imsavimsa sa...

Eva: Dom bästa har nog vett att stanna på barnavdelningen. Fast sonens favorit kommer "bara" en vecka per månad från Sverige, så det gäller att pricka in honom.

Prinsmamman sa...

Vad skönt med en så bra läkare :) Tyvärr så finns det en del som på 30 sek kan rasera förtroende som tagit år att bygga upp hos små barn. Har genom åren träffat 2 läkare som det borde va skottpengar på. Men jag har blivit äldre och ilsknare nu, idag hade jag inte tillåtit att någon behandlade mina så. Som ung 1- barns mamma finner man sig i det mesta som läkarna säger. Idag ifrågasätter jag allt ;)

Kram

Imsavimsa sa...

Prinsmamman: Ja, man får hålla hårt i dom bra. Vi har nog haft tur med läkare hittills faktiskt (peppar peppar). Däremot har vi har haft mer otur på sköterskesidan, där har jag några som jag inte kan vara i samma rum som utan att bli förbannad.

En viss nattsköterska som jag inte kan tåla bl.a. + labsköterskan jag skrivit om förut...och sen några riktiga praktexemplar i Hfors. Blir bara arg av att tänka på dom så jag ska nog låta bli.