torsdag 20 november 2008

Föräldrarådgivarkurs

Jag har blivit tillfrågad om att bli föräldrarådgivare för DUV på Åland. Jag blev väldigt glad över erbjudandet och tackade ja, så nu ska jag åka iväg på kurs med FDUV till kursgården Sopukka i Sibbo utanför Helsingfors.

Hela helgen ska jag och 7 andra mammor (tror jag) lära oss om hur man bäst stöder familjer som nyss fått beskedet om att deras barn har ett funktionshinder. Vi ska lyssna på föreläsningar och samtala med varandra om det som ligger oss varmast om hjärta, nämligen våra speciella älskade barn.

Det ska bli spännande att träffa andra mammor, och höra om deras vardag och hur dom dom löst problem som dykt upp på vägen.

Jag känner mig fortfarande som nybörjare när det gäller att vara förälder till ett barn med funktionshinder eftersom sonen bara är 20 månader, och ser fram emot att få träffa andra med mer erfarenhet än mig.

Kursrapport kommer efter helgen!

PS. Jag aldrig (!) varit borta så här länge från alla barnen samtidigt, så det känns väldigt konstigt att bara packa för mig. Min hjärna tror att vi är på väg på en sjukhustripp till Barnkliniken i Helsingfors, men jag börjar förstå att jag faktiskt inte behöver packa sondslangar, mat och mediciner och allt annat jox till Victor med den här gången.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vd KUUUUL! GRATTIS! och njut nu lite med av vistelsen! /treans mamma

Jenny sa...

Härligt Mia! Du är så bra!!

Grodansmamma sa...

Spännande! Hoppas att du kan njuta av helgen. Ska bli kul att höra sedan. Kram

Imsavimsa sa...

Trean: Tack, jag ska försöka njuta också. Jag är nog ganska hemmakär och har svårt att lämna barnen. Men det är ju knappt 48 timmar jag är borta så dom kommer nog inte hinna sakna mig.

Jenny: Tack! Du med ;-). Syns vi till julen i år?

Grodansmamma: Ja, det ska bli spännande att se vilka möten som uppstår och vad man kommer att lära sig! PS. Det kommer en dokumentär på svt2 söndag kl. 20.00 (svensk tid) om DS.

Jenny sa...

ja, om ni kommer till Vietnam;-)
Det blir utlandsjul i år!
Men hoppas vi ses snart ändå.
Kram!

Imsavimsa sa...

Jenny: Tror nog inte vi åker till Vietnam. Ni får ha det så skönt så kanske vi ses efter nyår eller nåt? Barnen o jag kommer till Sverige då. Kram!