fredag 11 juli 2008

Äntligen!Igår började lillebror att rumphasa! Efter att ha lärt sig sitta vid 11 månader så började han hasa runt på stället (och skuffa sig bakåt lite) för ungefär två månader sedan. Men igår släppte det och han kom på hur man hasar sig framåt! Han klarar t.o.m. trösklarna som är rätt höga.Det går ganska långsamt för han gör det med helt raka ben i spagat. Att det blir spagat beror på att han har överrörliga höfter. Han brukar sitta och lyfta upp benen helt raka så att han kan peta sig i ögonen med tårna, baby-yoga kanske? Nu gäller det att vara på vakt att han inte snurrar in sig och matpumpsslangen bara.

Vilken lycka för honom att äntligen kunna ta sig dit han vill oberoende av oss!

8 kommentarer:

Kicki med Cindy, Cody, Kyle och Tyler sa...

Hej. Tänkte på det med matpumpen. Har ni ingen "vagn" som han kan ha den i så att den rullar efter och han även kan dra med sig maten. Vi har en som vår son drog med sig sin matpump i.
Ha en trevlig helg

Sofia sa...

Hej! Vad kul för honom att han kan ta sig dit han vill. Jag har sett andra barn med samma "spagatstil" och det går riktigt fort :)!
Skönt att se att ni har det bra!

Kram, Sofia

Imsavimsa sa...

Kicki: Tack för tipset! Det verkar tyvärr inte finnas nån sån till vår modell av matpump (Flocare Inifinity)

Sofia: Tack, det känns onaturligt bra just nu. Pessimist som jag tyvärr blivit så väntar jag bara att det ska bli bakslag...mest med magen då som vanligt. Men peppar peppar kanske magepisoden hoppar över den här gången? Kram!

Kicki med Cindy, Cody, Kyle och Tyler sa...

Sonen har en likadan pump.

Imsavimsa sa...

Kicki: Ok, då ska jag höra med sköterskan som har hand om pumparna på vårt sjukhus om vi också kan få en sån med hjul!

Masarinmamman sa...

Vilken frihet att ta sig dit man vill! Heja Victor!

Imsavimsa sa...

Masarinmamman: Ja, det är just det det är. Frihet att få sin kropp att göra det huvudet vill, att t.ex. kunna ta sig fram till det som man vill titta lite närmare på.

Man riktigt märker hur mycket lugnare och nöjdare han blivit efter att han lärt sig rumphasningens konst. Före var han lite frustrerad över allt som inte fanns inom räckhåll.

Kram!

"Infing" sa...

Vilken lycka att plötsligt hasa sig fram!

Kram!