onsdag 11 juni 2008

Tårtor & euron
Jag brukar laga tema-tårtor när barnen fyller år, och i fjol blev det en StarWars-tårta åt storebror. Resultatet blev uppskattat, men jag kan upplysa om att själva tårtbilden som vi beställde inte var helt gratis.

När min man skulle hämta ut bilden från affären upplystes han om att priset för ett utskrivet A4-ark i sockerpapper är hela 16 € (ca 160 kr). Han betalade snällt, men tyckte nog att jag kanske kunde ta reda på vad det kostar före jag beställer nåt.

För det är nog så att jag är lite väl impulsiv när det gäller att beställa eller köpa nåt jag plötsligt vill ha. Det har mer än en gång visat sig att jag inser att priset var lite i högsta laget, tyvärr oftast först när jag kommit hem med varan.Sen så har jag fortfarande svårt att tycka att nåt är dyrt när priset står i euro. Jag tänker som om det fortfarande står i gamla pengar (finska mark). Vi gick över till euro för 6 år sedan (1.1.2002) men fortfarande ibland kommer jag på mig att räkna om till mark, för att få grepp om vad det egentligen kostar.

6 kommentarer:

Grodansmamma sa...

Impressed!!!! Vilken tårta. Kan du komma och baka den åt storebror på söndag? Du skulle för evigt vara hans idol. Inte riktigt i klass med Darth Vader, men nästan.

Imsavimsa sa...

Grodansmamma: Den var superlätt att göra. Gå till ditt lokala bageri, dom har säkert tårtutskrivare (eller vad det nu heter?). Välj en av deras bilder eller skicka en .jpg-fil med en egen bild till bageriet.

Sen är det bara att göra en vanlig tårta med grädde på. Lägg bilden på grädden och spritsa runt. Voilà!

Isabella sa...

Skönt att det finns fler än jag som i smyg fortfarande räknar om till mark...

Imsavimsa sa...

Isabella: Synd bara att jag är usel på multiplikation...så det tar ändå en stund att räkna ut.

Ibland sätter jag en nolla efter för då blir det som kronor. Fast då blir allt så himla dyrt i stället...*s*.

Anonym sa...

Jag känner igen mig. I vilken iver som helst kan jag beställa vad som helst.
Och jag inte bara tänker i mark, jag har börjat tänka i kronor också och det betyder att jag är tillbaka i 70-talet. Redan då, förresten, beställde jag en bricka med naivistiskt mönster av Jirlow (måste bara haaa!) från Sverige och när den hade åkt tåg, båt och via Umeå, Haparanda och jag vet inte vad var brickans pris bara en bråkdel av vad frakt, tull och annat kostade.
Du skriver så trevligt - jag följer med!Isela

Imsavimsa sa...

Isela: Vad kul att du hittat hit! Och tack för komplimangen om mitt skrivande, det värmer verkligen.

Jag beställde en gång en speciell leksak från Disney i USA och betalade med visakort, men sen när jag räknat ut att frakten skulle bli dubbelt så dyr som leksaken mailade jag i panik och fick beställningen annullerad.