tisdag 10 juni 2008

DatortomografiIdag var vi på datortomografi med sonen. Undersökningen gick jättebra, han låg stilla under en filt (fastspänd) och tittade med stora ögon när han åkte in och ut ur den stora vita cirkeln. Jag höll honom i händerna och sjöng för honom under tiden, och han var så duktig och låg still precis som dom ville hela tiden.

Vi var egentligen där för att bekanta oss med apparaten och rummet inför undersökningen, men personalen var lugn och snäll och undrade om vi kunde prova att röntga redan idag när sonen var så nöjd. Lite annat än i Helsingfors...

Dom tog bilder av övergången mellan bröstrygg och ländrygg som ska skickas till vår ortoped i Tammefors. Nu väntar vi på kallelse till magnetröntgen och sen är de förberedande undersökningarna inför bedömning av ryggoperation klara.

Och före undersökningen passade han på att undersöka röntgenavdelningens lekhörna.När vi träffade ortopeden noterade han en "viss" överrörlighet i knälederna på sonen, och om man ser på fotens och knäets vinkel på bilden ser det inte så hemskt konstigt ut. Men prova att sitta på golvet och göra det själv...går inte så bra eller?

Inga kommentarer: