måndag 19 maj 2008

Beredskapsläge

Vi var återigen på kontroll till sjukhuset i morse, och sonden sitter fint under lager av tejp. Vikten hade dessvärre gått ner från 7935 g till 7805 g på en vecka.

Vår "vanliga" läkare var tillbaka och kontaktade kirurgen på Barnkliniken i Helsingfors. Dom skulle försöka planera in en operation så fort som möjligt, så dom kan ringa när som helst med en operationstid.

En inte fullt lika rolig sak är att avdelningen som vi skulle till (småbarnskirurgiska avd K6) är stängd p.g.a ESBL, som är en multiresistent bakterie. I stället ska vi till avd K5 som är en kirurgisk avdelning för barn över 2 år, men med tanke på att K6 är stängd lär det vara knökfullt med både större och mindre barn där.

Så nu gäller det att packa väskorna och vara beredd på att åka direkt dom ringer från sjukhuset.

Sonen har förresten tagit körkort i helgen! Han lärde sig att köra bil i lördags, trots att han varken kan krypa eller stå särskilt bra kan han både köra framåt, backa och svänga helt på egen hand. Fast om han lutar för mycket i kurvorna trillar han handlöst åt sidan, så det gäller att vara nära.
Uppdatering: Fick just mail från vår läkare: Sonden (specialbeställd) finns i Hfors, ni kommer att kallas snarast. Hjälp, blir alltid lite nervös när det är dags för operation...men det är väl bara att förbereda packningen och vänta på att telefonen ringer.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken duktig bilföfare! Edwin bara backar med sin bil.

Skit att det skule vara nåt på sjukhuset denna gången med. Var det inte strejk förra gången? Vi har haft turen att alltid bli inlagda på avd 323(hjärtavd) vid Edwins ingrepp om det så varit öron eller peg-operation. Skönt att vara på en avdelning där vi känner personalen tycker jag.

Hoppas att ni får alla ingrepp gjorda så ni kan få en sommar i lugn och ro hemma. Det behöver ni!
Kramar!! Sofia

Imsavimsa sa...

Sofia: Ibland tror jag att Murphy flyttat in hos oss, med det oflyt vi verkar ha alltså...

Första gången i Hfors fick han RS-virus och senaste gången var det strejkhot, sen när vi väl kom dit hade dom noro-virus i två omgångar (vinterkräket) på avd.

Hjärtavd K4 tror jag helst tar emot hjärtrelaterat, då dom har mest erfarenhet av det. Vi hade gärna åkt till K6, för det är så fin stämning där och snälla sköterskor.

Kram!

Jenny sa...

Heja er, vi håller alla tummar och tår för att ni får en tid så snart som möjligt.
Kram!!

Imsavimsa sa...

Jenny: Tack för tumhållningen, hoppas att det blir snart. Man vet ju inte hur länge vår provisoriska tejpning funkar. Samtidigt har jag ingen lust som helst att åka dit, fast jag vet att vi inte har nåt val.

Äckligt med bakterierna som man vet kommer att finnas vägg i vägg...bläk.

Kram!

Grodansmamma sa...

Håller tummar och tår för att ni snart är hemma igen och att allt gått precis enligt plan.
Hittade förresten en djurtavla på Krabat. Så fin. Elsa ska få den i
1-års present. Tusen tack för tipset!

Imsavimsa sa...

Grodansmamma: Vad kul att du hittade den! Sonens favorit är grisen som han alltid börjar med att ta loss först.