tisdag 22 juni 2010

Hjärtkontroll

Igår var vi på hjärtultra med Victor, och glädjande såg hjärtat bättre ut än förväntat. Hans puls har blivit lägre (vilket är bra) men den högra kammaren är fortfarande förstorad och det är totalt läckage i lungpulsådern, där han saknar klaffar.

Men det viktigaste av allt var att ingen försämring har skett och inga nya läckage har uppstått. Det känns så skönt att få ny tidsfrist till den hjärtoperation som vi vet att måste ske nån gång i framtiden.

Han skötte sig exemplariskt vid hjärtultrat och såg koncentrerat på "Bilar" i sin dvd-spelare, han var lugn nästan hela tiden förutom några protesttårar precis i början. Tänk ändå om alla läkarundersökningar kunde gå så bra...PS. Den uppmärksamma kan notera att gossen valt finska (helt själv) som språk på filmen!

3 kommentarer:

Hannsu sa...

han är som att han aldrig gjort annat, helt accepterat situationen. Vilken kille!

Kram

Imsa sa...

Hannsu: Tyvärr är det ju inte direkt första gången som han är med om ett hjärtultra. Men jag är oerhört glad att det går bra, när dom andra undersökningarna är en sån plåga för honom. Sen så gillar han nog sin hjärtdoktor mer än dom andra doktorerna. Fast mest ogillar han nog sköterskor och labpersonal...

Den efterlängtade trean sa...

han är ju hos favvo doktorn som inger lugnet så förstår det går bra :). Duktiga V ♥!