onsdag 31 mars 2010

Språkbegåvad?

Det blev nog lite för svårt...Victor säger "Mavis' horn" alltså Mavis tuta. Klart som korvspad eller hur!

Han fick en dvd med Thomas Tåget som endast har engelskt tal, men han vill se på den ändå. När han ser på den så ändrar han sitt uttal, från "ä e ommah" (där är Thomas) till "ih ååmmah" (it's Thomas) med engelsk accent. Så nu är det ännu svårare att tolka vad han säger, när han har börjat blanda svenska och engelska.

Jag blev lite avskräckt när jag såg den autistiska flickan Daniella som i princip bara kunde prata "pingu", efter att ha sett på Pingufilmerna. Så efter att jag såg den försöker vi vara noga med att han får se filmer där dom pratar tydligt, för han är väldigt duktig på att härma alla möjliga ljud.

4 kommentarer:

Peppe sa...

Hej där! Maila mej din hemadress (peppe@papper.fi) så får du ett mineralpuder på posten.

Imsa sa...

Peppe: Wohoooo! Tackar tackar, äntligen vinner jag nåt fint! Adressen finns i din mailbox.

Fru Venus sa...

Hej på dig :-) Första åländska blogg jag läser, förutom Mollamajas och Stjärnkrafts, men det gills inte då det är mina vänner;-) Jag ska se mig omkring lite nu, på båda ställen, jag återkommer säkert! Nyfiken bara, hur hittade du mig?

Imsa sa...

Fru Venus: Jag tryckte av ren nyfikenhet på "Åland" i min egen bloggerprofil för att se vad som hände. Och vips dök där upp en massa åländska bloggar, tyckte din blogg såg intressant ut med venusfiguren och klickade. Sen satt jag hela måndagkvällen och skrattade i soffan :)