torsdag 7 januari 2010

Mysmat




















En av mina fastrar har som tradition att bjuda på kalkon med stuffing under julhelgen. För några år sedan ville vi prova att laga samma rätt hemma men en stor kalkon för 4 personer kändes lite i överkant. Så vi kom på ett eget recept som vi kallar "Falsk kalkon med stuffing på rymmen"

Falsk kalkon

4 st (ca 5oo gr) kycklingfiléer
ca 2 dl torr äppelcider
olivolja
ca 1 msk timjan
salt
peppar

Dela filéerna på längen, salta och peppra och lägg i en ugnsfast form, drissla över olivolja och krydda med mortlad timjan. Häll cider över tills det halvvägs täcker filéerna i formen. Baka filéerna i 200 grader i ca 30 minuter.

Stuffing på rymmen

1 franskbröd/stor baguette
100 g smält smör
1 citron (rivna skalet + saften)
½ dl hackad persilja
½ dl torkade örter (timjan, oregano, basilika och rosmarin)
1 tsk salt
peppar

Tag ur inkråmet ur franskbrödet och skär det i små tärningar. Blanda ihop alla ingredienser och häll över brödhacket, krama in det ordentligt så att allt bröd fuktas av smöret och kryddorna. Sätt i ugnsfast form och grädda i 200 grader i ca 10 minuter.

Servera med klyftpotatis och nån god gelé, på bilden ovan är det rosenkvittengele.

Inga kommentarer: