
En av mina fastrar har som tradition att bjuda på kalkon med stuffing under julhelgen. För några år sedan ville vi prova att laga samma rätt hemma men en stor kalkon för 4 personer kändes lite i överkant. Så vi kom på ett eget recept som vi kallar "Falsk kalkon med stuffing på rymmen"
Falsk kalkon
4 st (ca 5oo gr) kycklingfiléer
ca 2 dl torr äppelcider
olivolja
ca 1 msk timjan
salt
peppar
Dela filéerna på längen, salta och peppra och lägg i en ugnsfast form, drissla över olivolja och krydda med mortlad timjan. Häll cider över tills det halvvägs täcker filéerna i formen. Baka filéerna i 200 grader i ca 30 minuter.
Stuffing på rymmen
1 franskbröd/stor baguette
100 g smält smör
1 citron (rivna skalet + saften)
½ dl hackad persilja
½ dl torkade örter (timjan, oregano, basilika och rosmarin)
1 tsk salt
peppar
Tag ur inkråmet ur franskbrödet och skär det i små tärningar. Blanda ihop alla ingredienser och häll över brödhacket, krama in det ordentligt så att allt bröd fuktas av smöret och kryddorna. Sätt i ugnsfast form och grädda i 200 grader i ca 10 minuter.
Servera med klyftpotatis och nån god gelé, på bilden ovan är det rosenkvittengele.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar