
Lussemuffins (12 st)
1 påse saffran à 0,5 g
1 msk sprit (t.ex. Xanté päronkonjak)
50 g smält smör
1 1/4 dl råsocker
1 ägg
½ burk Kesella 1%
½ tsk salt
1 dl russin
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
Blanda saffran och sprit och låt dra en stund, blanda ner det och alla andra ingredienser i en bunke, klicka i muffinsformar (gärna på muffinsplåt). Grädda i 200 grader i 20-25 minuter.
4 kommentarer:
Hej Mia! Nu får du ytterligare en award till din samling. Men känn dig fri att strunta i den om den känns jobbig.
Isabella: Tack snälla du! Har du provat receptet förresten?
Åh vad du frestas! Saffran är ju så gott, och det här låter verkligen inte som något undantag!
Tina: Det är jättegott & så går det så snabbt med muffins. Jag har testat fastlagsbullemuffins (semlemuffins) också, med i princip samma ingredienser fast 1 msk kardemumma och en skiva mandelmassa som jag tryckte in i muffinset. Kan serveras med grädde, ska laga dom igen o fota. Imorgon är det ju semmeldags!
Skicka en kommentar