måndag 18 januari 2010

Gröt!En månads sondfrihet har vi nu upplevt och det är fantastiskt skönt att slippa sonda, men också fantastiskt påfrestande att få i gossen mat vissa dagar. Eftersom han inte tuggar (kan inte/vill inte/har glömt hur man gör) är utbudet något begränsat, men nu har vi kunnat utöka menyn med en ny rätt: Cracotte-gröt!För er som inte hört talas om Cracotte-gröt kan jag berätta att det är en egen uppfinning. Gröten består av smulat Cracotte-bröd som man blandar med hett vatten och massor med smör till en gröt. Victor har tidigare ätit brödet men det har varit lite besvärligt eftersom han ju inte tuggar, så han har bitit av en bit och låtit den långsamt smälta i munnen. Så jag tänkte att eftersom han gillar smaken borde man ju kunna mosa det, så att han kan äta mera.Vi har nu infört Cracotte-gröt till frukost och kvällsmat och därigenom ökat på kaloriintaget med ca 200 kcal extra per dag. Han äter det med glupande aptit och skålen är tom på några minuter!

7 kommentarer:

Den efterlängtade trean sa...

BRA tänkt, så kul då man hittar nåt dom små kinkiga gillar :))! Min han tenderar dock att ledsna med efter ett tag på sånt han tidigare ätit...
Hur går det med vikten då? har du vågat väga ;)? *hejjar på er*

Imsavimsa sa...

Trean: Han har ätit det nu i 3 dagar, morgon och kväll så det känns som en trend som håller i sig. Annars är han ju den som äter/dricker nåt en gång och aldrig mer..

Vikten vet vi inget om, ska till doktorn i mitten på februari. Fast man kan ju väga honom på Wii Fit-brädan förstås. Ska se om jag vågar eller om vi väntar en månad? Kram!

Hannsu sa...

Hej, super bra idé ju!
Min granne är från jugoslavien från början och hon har gett nåt liknande till sina barn när de var små.

Fiffigt!

Imsavimsa sa...

Hannsu: Ja, det verkar vara lyckat. I Spanien mosar dom söta kex i mjölk och ger som gröt till bebisar. Där finns tom färdigblandat pulver att köpa till "kexgröt". Provade förresten det igår, att mosa Brago-kex i lite mjölk men det tyckte Victor inte om.

Maken föreslog att jag skulle laga gröt på ostbågar (fettigt o bra för klenisen) eller majsringar som Victor också gillar, vi får väl se. Kanske det blir min nya grej "Grötbloggen" he he...

kicki med 4 sa...

Så kul att ni hittat något som han tycker om och verkligen vill äta.
Det är till att ha fantasi och vara uppfiningsrik när man har barn som har problem med att äta.

Önskar er en underbar söndag kväll.

Kram Kicki

Anna-I kampen mot min 6årings caner sa...

Härligt att det smakar.

Imsavimsa sa...

Kicki: Ja, det känns faktiskt som en stor framgång att han kan äta något som andra snart 3-åringar också äter - gröt!

Anna: Tack, det är det!