lördag 10 oktober 2009

Språkträningspyssel

För ett tag sen fick vi ju fina tygfonem som vi använder i Victors språkträning. Vi har också börjat använda Praxis, som också utgår från fonem men som representeras av en bild.

Igår sydde jag praxisbilder på baksidan alla våra tygfonem och har nu kombinerat två språkträningsmaterial till ett!Jag gjorde en färgkopia av praxiskortet som jag laminerade, sen klippte jag ut bilderna och gjorde perforering (hål med nål) runt kanten och tråcklade fast bilderna på baksidan av fonemen med tråd.

6 kommentarer:

Linda S sa...

Smart! Vi har inte använt praxis, men ett liknande material som heter grafon. Våra tygbokstäver är "bara" ärtpåsar med bokstäver men det är ju inte så dumt att ha grafonbilderna på baksidan. Man skulle ju kunna skriva ut på tygtryckspappare och stryka på. Tack för tipset.

Imsavimsa sa...

Linda: Det var min första tanke också, men jag visste inte var man fick tag i tygtryckspapper på vår lilla ö. Så jag gjorde på mitt eget lilla sätt!

Anonym sa...

Vad smart gjort! Victor har allt en fantastisk mamma han :)

Imsavimsa sa...

Tackar, men riktigt så präktig som det verkar är jag inte. Tycker faktiskt att det är svårt att hitta material som är roligt både för barn och förälder. Vi går på kommunikationsträning en gång i veckan och får massor med tips om hur man leker fram språket.

Anonym sa...

Vad kul att bokstäverna kommer till nytta!
Ha de! Mirre

Imsavimsa sa...

Mirre: Ja, tack det var så snällt att vi fick dom! Ska ta med dom till Anita o visa i morgon.