fredag 25 september 2009

Datortomografi nr 2

Igår var vi på datortomografin (CT) som ortopeden ordinerade förra veckan. Eftersom Victor skulle få lugnande (Dormicum) så bokade vi också in ett nytt försök med ögonundersökning. Förut har det tagit en stund innan Dormicumet har verkat, men igår tog det ca 5 minuter och sen var han så däckad att han nästan somnade.

Vi åkte iväg till röntgen men fick vänta på CT:n en stund eftersom den var upptagen, tyvärr han Victor "nyktra till" så när det var dags för CT tyckte han det var en dålig idé. Men det gick ändå hyfsat och bilderna blev tagna, och gosekatten fick åka med som sällskap.Sen var det dags för ögonläkaren, men han såg direkt att Victor var för pigg, så vi fick lite påfyllning med Dormicum. Det räckte inte riktigt så ögonundersökningen får vi göra om antingen nästa gång han sövs, eller så om ett halvår när han förhoppningsvis är lite mer samarbetsvillig. Vi ska hur som helst lappa ögonen i 6 månader.

Resultatet från CT:n får vi troligen redan nästa vecka, så håll tummarna att vi slipper op nr 8!

2 kommentarer:

Madlar sa...

Ja, det tar liksom aldrig slut, det blir aldrig klart med såna här skruttisar. Lycka till ;)

Imsavimsa sa...

Madlar: Jag kan tänka mig att ni har haft er beskärda del av "roliga" sjukhusbesök. Jag har en förhoppning om att det blir lättare ju äldre han blir.