måndag 1 juni 2009

Subcuviadag och hemsjukvård
Idag var vi på den sista Subcuviabehandlingen till barnavdelningen. Jag fick göra alla moment till infusionen själv idag och det gick bra, förutom att Victor inte riktigt uppskattade att jag stack honom i låret med infusionsnålen.

I fortsättningen ska jag ge infusionerna hemma, 5 ml en gång i veckan. Det känns riktigt skönt att inte behöva sitta på avdelningen när han får sitt gammaglobulin, utan han får vara hemma och så sköts medicineringen ändå.

Lite nya attiraljer att fylla på materialförrådet med blev det förstås:

9 kommentarer:

Hannsu sa...

Kanon, men 5 ml är ju rätt mycket subkutant...eller? Oscar tycker att det spänner om han får för mycket subkutant.

Den efterlängtade trean sa...

Vad du är duktig som fixar det själv! Hoppas V inte tycker det är för illa att du sticker honom i fortsättningen utan att det var ovanan nu bara!
Skönt att slippa sitta där, det förstår jag fullt ut. Hemma bäst!

Imsavimsa sa...

Hannsu: Det funkar faktiskt bra med 5 ml, det blir en ordentlig bula men Victor har aldrig varit ledsen när han fått infusioner. Säkert spänner det en hel del, men när han inte (ännu) klagar så borde det inte göra alltför ont.

Trean: Tackar, men det är inte så himla avancerat. Den största orsaken till att jag vill göra det mesta själv är att det är så mycket lättare för Victor om jag gör det än om nån annan ska göra det. Hemma bäst, men nog är dom himla snälla på barnavdelningen som tur är!

Masarinmamman sa...

Modig mamma! Fin bild på Victor!

Sofia sa...

Vad duktig du är!! Skönt för er att kunna göra det hemma.

Vi har förresten tagit bort knappen nu!! Helt otroligt skönt :).

Många kramar, Sofia

Imsavimsa sa...

Masarinmamman: Tackar, modig vet jag väl inte direkt. Men rätt van med nålar och sånt efter över 2 års iakktagande av stickande sköterskor. Och visst är han söt, fast jag önskar att nappen inte skulle vara det käraste han har...han kallar den för mam-mam och mig för mamma ;-)

Imsavimsa sa...

Sofia: Tack! Det är just pga av det att kunna göra det hemma som jag lärt mig infusionerna.

Och vilka goda nyheter!!! Ni har väl kanske haft "knappfest" nu när Edwin är knappfri? Jag ser fram emot en knappfri framtid nån gång. Ha det gott! *kram*

Anonym sa...

Hej!Fantastiskt fin liten blogg du/ni har.Mycket informativ med.Undrar lite hur det fungerat med pumpen som V har när han får sin Subcuvia.Har ni fått låna den eller hur går det till?Jag har efter många om o men och mycket övertalning fått till skott att få börja med just Subcuvia har fått Gammagard intravenöst innan men slutat pga sjukhuset inte godtog kostnaderna..så all info är guld i detta läge:-)
Varma kramar ifrån en annan på V

Imsa sa...

V: Hej, roligt att nån hittar hit fast jag inte bloggat på evigheter! Victors pump är en lånepump från Baxter som vi får via barnavdelningen på vårt sjukhus. Den funkar väldigt bra, vi ger nu 10 ml per vecka och använder något som kallas y-koppling så att man har en spruta men två infusionsslangar (två insticksställen). Fråga gärna om det är något annat du funderar över.